Connect with us

Societat

Els sucs verds estan de moda, però poden ser perjudicials per a la teva salut

L’Organització de Consumidors i Usuaris (l’OCU) ha fet publica aquesta advertència

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix que hi ha nous aliments de moda que, tot i semblar molt saludables, consumits en excés poden causar danys per a la salut. Es refereixen a productes com les mal anomenades begudes detox, el té verd, les algues o els bolets xiitake.

Per tal de prevenir o minimitzar els possibles efectes negatius d’aquest tipus d’aliments, l’OCU aconsella consumir-los de manera moderada i sempre formant part d’una dieta variada i equilibrada. Com a exemple d’aquestes investigacions, l’OCU dona informació sobre alguns aliments o productes que s’han posat de moda darrerament.

ALOE VERA EN BEGUDES I SUPLEMENTS

L’aloïna, un dels components de la planta, afavoreix la funció intestinal o té un efecte laxant. En canvi, aquesta mateixa substància pot resultar tòxica -sempre segons l’Organització de Consumidors i Usuaris- a partir de certes dosis que encara s’estan investigant.

BATUTS DE FULLES VERDES

Molts dels beneficis suposats d’aquests sucs detox no s’han demostrat científicament. Quant a la seguretat, preocupa l’àcid oxàlic que aporten, una substància tòxica naturalment present a les verdures amb fulla, com els espinacs o la col kale.

Segons l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), un consum diari superior a 180 mg d’aquest compost augmenta el risc de formació de càlculs renals.

SUPLEMENTS A BASE DE TE VERD

Les infusions no comporten perill, però sí la ingesta en forma de suplements, amb suposades propietats antioxidants: una dosi de catequines per damunt dels 800 mg diaris s’associa a danys hepàtics. L’EFSA recomana als fabricants que informin de les dosis de catequines que contenen, en l’etiquetatge dels suplements, mentre no es facin més estudis.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *