Connect with us

Societat

Els sucs verds estan de moda, però poden ser perjudicials per a la teva salut

L’Organització de Consumidors i Usuaris (l’OCU) ha fet publica aquesta advertència

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) adverteix que hi ha nous aliments de moda que, tot i semblar molt saludables, consumits en excés poden causar danys per a la salut. Es refereixen a productes com les mal anomenades begudes detox, el té verd, les algues o els bolets xiitake.

Per tal de prevenir o minimitzar els possibles efectes negatius d’aquest tipus d’aliments, l’OCU aconsella consumir-los de manera moderada i sempre formant part d’una dieta variada i equilibrada. Com a exemple d’aquestes investigacions, l’OCU dona informació sobre alguns aliments o productes que s’han posat de moda darrerament.

ALOE VERA EN BEGUDES I SUPLEMENTS

L’aloïna, un dels components de la planta, afavoreix la funció intestinal o té un efecte laxant. En canvi, aquesta mateixa substància pot resultar tòxica -sempre segons l’Organització de Consumidors i Usuaris- a partir de certes dosis que encara s’estan investigant.

BATUTS DE FULLES VERDES

Molts dels beneficis suposats d’aquests sucs detox no s’han demostrat científicament. Quant a la seguretat, preocupa l’àcid oxàlic que aporten, una substància tòxica naturalment present a les verdures amb fulla, com els espinacs o la col kale.

Segons l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA), un consum diari superior a 180 mg d’aquest compost augmenta el risc de formació de càlculs renals.

SUPLEMENTS A BASE DE TE VERD

Les infusions no comporten perill, però sí la ingesta en forma de suplements, amb suposades propietats antioxidants: una dosi de catequines per damunt dels 800 mg diaris s’associa a danys hepàtics. L’EFSA recomana als fabricants que informin de les dosis de catequines que contenen, en l’etiquetatge dels suplements, mentre no es facin més estudis.

Valora aquest article
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *