Connect with us

Actualitat

Manacor obri les portes de les cases rurals a l’era digital

Consultar la disponibilitat, el plànol de situació, reservar o pagar el lloguer de qualsevol de les tres cases rurals de titularitat municipal es podrà fer des d’un ordinador o un dispositiu mòbil

Les cases de Son Talent, Sa Murtera i el Puig d’Alanar són les instal·lacions municipals que l’Ajuntament de Manacor posa a disposició de tots els ciutadans i associacions. Es tracta d’una casa de fora vila i dues antigues escoles rurals de propietat municipal que s’ofereixen a la ciutadania. “L’enorme èxit que han tengut fins ara entre la ciutadania ha fet que posem en marxa un lloc web per agilitzar els tràmits de lloguer per dies de les cases de sa Murtera, el Puig d’Alanar i Son Talent”, ha explicat el tècnic de Medi Ambient municipal, Antoni Pasqual.

Consultar la disponibilitat, el plànol de situació, reservar i pagar el lloguer de qualsevol de les tres cases rurals de Manacor es podrà fer a partir de dilluns dia 18 de març d’un ordinador o un dispositiu mòbil sense haver d’acudir a l’Ajuntament més que per recollir i tornar les claus de les cases rurals. Accedint als webs manacor.org o casesruralsmanacor.com tota la ciutadania podrà fer tots aquests tràmits a través d’internet, en menys temps i sense haver de desplaçar-se fins a les oficines municipals més que per recollir i tornar les claus de les cases rurals. “El funcionament és molt senzill i semblant a qualsevol web de reserva d’hotels o viatges”, aclareix Antoni Pasqual.

Accedint als webs manacor.org o casesruralsmanacor.com tota la ciutadania podrà fer tots aquests tràmits a través d’internet, en menys temps i sense haver de desplaçar-se fins a les oficines municipals més que per recollir i tornar les claus de les cases rurals.

“Fins ara les persones interessades havien de venir fins a l’Ajuntament a fer la sol·licitud, havien d’anar a fer el pagament al banc i tornar a l’Ajuntament amb el rebut; i tot això abans de tornar a cercar les claus”, recorda el responsable municipal de la gestió de les cases rurals, Guillem Febrer. Els preus per utilitzar les instal·lacions no canvien i van des dels 15 euros cada dia per a un grup de fins a 15 persones fins als 65 euros al dia per a un grup de fins a 100.

El Consistori anuncia la posada en marxa d’un lloc web per agilitzar els tràmits de lloguer per dies de les cases de sa Murtera, el Puig d’Alanar i Son Talent

Pel que fa a l’ocupació de les cases, “totes s’ocupen entre 200 i 250 dies cada any i calculam que per cada casa hi passen anualment unes 4.000 persones, de manera que cada any unes 12.000 persones gaudeixen aquests espais”, ha comentat el tècnic de Medi Ambient, Antoni Pasqual. “El més habitual és el lloguer de l’espai per a la celebració de cursos, tallers, festes, trobades i sopars d’amics, familiars, associacions o entitats”, afegeix Guillem Febrer.

De fet durant el 2018 el nombre de dies reservats a l’antiga escola rural del Puig d’Alanar va ser de 209; 229 a l’antiga escola de Sa Murtera i 246 a les cases rurals de Son Talent. “La demanda s’ha mantingut estable durant els darrers anys i, de fet, les cases només queden lliures alguns dies entre setmana”, explica Antoni Pasqual. Amb la posada en marxa de la nova web de reserva des de l’Ajuntament “volem facilitar el procés, no esperam que sigui una eina que faci augmentar l’ocupació de les cases”, conclou Pasqual.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència