Connect with us

Comunitat

Els ajuntaments es poden acollir a diferents convocatòries en matèria de residus

Medi Ambient destina gairebé 2 milions d’euros per ajudar a les entitats locals a aconseguir que les deixalleries siguin més segures mediambientalment, reduir el risc d’afecció i el medi ambient

La Direcció General d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha organitzat una reunió amb els principals representants municipals de les Illes Balears per donar-los a conèixer les novetats de la Direcció General en matèria de subvencions de residus i de la Llei de residus i sòls contaminats acabada d’aprovar.

En primer lloc, s’ha fet la presentació de l’esborrany de la convocatòria de subvencions per al finançament d’inversions relatives a la prevenció, reducció i gestió de residus de les Illes Balears per a l’any 2019–2020 de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca. Es tracta de la segona convocatòria que treu la Direcció General per ajudar les entitats locals a aconseguir que les deixalleries siguin més segures mediambientalment, reduir el risc d’afecció a les persones i el medi ambient, establint sistemes segurs de recollida i emmagatzematge de residus perillosos i no perillosos.

Aquesta ajuda també preveu finançar deixalleries mòbils i minideixalleries per poder apropar al ciutadà les instal·lacions de gestió de residus municipals (deixalleries) i així facilitar-ne una gestió correcta. Una tercera línia de subvenció és per finançar accions de comunicació, informació i sensibilització ciutadana en matèria de residus, com també finançar la redacció de plans i programes de prevenció de residus per contribuir al desenvolupament sostenible i l’ús eficient dels recursos.

La partida per a aquesta convocatòria és d’1.405.000 euros i es preveu que surti publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears al llarg del mes d’abril.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *