Connect with us

Comunitat

Front comú de les institucions i les patronals de comerç per evitar una gran superfície a ses Fontanelles

Govern, Consell i Ajuntament de Palma acorden amb AFEDECO i Pimeco defensar el model de comerç de proximitat

Representants del Govern, Consell de Mallorca i de l’Ajuntament de Palma s’han reunit avui a Cort amb membres de les patronals del petit i mitjà comerç, Pimeco i AFEDECO, per analitzar les conseqüències jurídiques de la provisió emesa pel Tribunal Suprem la setmana passada referida a ses  Fontanelles. A la reunió, totes les parts han acordat fer un front comú per evitar el projecte de macro superfície de Ses Fontanelles, impulsat per Unibail Rodamco.

Les parts han conclòs que es demanarà l’execució de la sentència de l’Audiència Nacional que dóna la raó al Govern. De tota manera, també s’ha fet evident que les diferents sentències que existeixen sobre Ses Fontanelles (Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears i l’Audiència Nacional) són contradictòries i la provisió del Tribunal Suprem no es pronuncia en el fons de cap d’elles. En relació a les llicències urbanístiques municipals, s’ha recordat que actualment no hi ha cap projecte aprovat que permeti dur a terme la iniciativa després d’haver extingit la llicència municipal.

Per últim, durant la trobada ha quedat clar tant per l’administració com per als petits comerciants que el model que s’ha de protegir és el del comerç de proximitat i no el de gran superfície i que qualsevol nova iniciativa a Ses Fontanelles s’haurà d’ajustar a la normativa en matèria de mobilitat, tant la que recull la nova Llei de Comerç com el Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca, a punt d’aprovar-se de forma definitiva.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *