Connect with us

Actualitat

El GOB demana la demolició de la piscina d’Ágatha Ruiz de la Prada a la Costa dels Pins

El grup ecologista ha demanat a la Demarcació de Costes que ordeni eliminar les instal·lacions que no disposin de la concessió administrativa vigent

El Grup d’Ornitologia Balear (GOB) ha demanat a la Demarcació de Costes de Balears que ordeni la demolició de les instal·lacions de zones de costa que no disposin de la concessió administrativa vigent.

En un comunicat, els ecologistes assenyalen que la Llei de Costes de 1988 concedia un termini màxim de vigència per a les noves concessions de 30 anys, igual per a les antigues que tenien un termini més llarg.

Fins i tot, per a les quals no disposaven de termini fixat, quedava establert que aquest termini també era per un màxim de 30 anys. El GOB subratlla que el passat 29 de juliol de 2018 s’extingien totes les concessions per venciment de termini.

Segons el reglament de la llei de Costes, “únicament es pot permetre l’ocupació del domini públic marítim-terrestre per a les activitats o instal·lacions que, per la seva naturalesa, no puguin tenir una altra ubicació”.

A més, la Llei de Costes recull: “la protecció del domini públic marítim terrestre comprèn la defensa de la seva integritat i de les finalitats d’ús general a què està destinat; la preservació de les seves característiques i elements naturals i la prevenció de les perjudicials conseqüències d’obres i instal·lacions, en els termes de la present llei”.

Per tot això, els ecologistes demanen a la Demarcació de Costes que ordeni la demolició i la retirada de les obres existents i la restitució dels terrenys al seu estat natural anterior.

El GOB cita alguns exemples d’obres que, al seu parer, no haurien d’obtenir una pròrroga, com l’Hotel Cala Vinyes de Cala Vinyes, el complex Puro Beach de Can Pastilla, la terrassa i piscina de l’Hotel Daina del Port de Pollença, la piscina de la casa de la dissenyadora Ágatha Ruiz de la Prada a la Costa dels Pins i el quiosc de Cala Torta.

Són tendència

© 2022 defrancdigital.com