Connect with us

Actualitat

Manacor impulsa un nou Pla de participació per donar veu a la ciutadania

Aquest pla es presentarà a la gent després de l’estiu 

L’Ajuntament de Manacor pretén que els ciutadans puguin fer propostes i participar de les decisions del consistori. Per això, ha impulsat un nou pla de participació amb la idea que aquest es converteixi en “una eina de planificació estratègica de l’Ajuntament per dissenyar, juntament amb la ciutadania, un model de governança proper i capaç de promoure polítiques participatives, la implicació ciutadana i el foment de l’associacionisme”, segons paraules de la regidora de Cultura, Turisme i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Manacor.

Des de fa un mes, l’Ajuntament i l’oposició s’ha reunit amb diferents associacions per formar un grup impulsor. Amb ell s’anirà treballant per a després de l’estiu l’Ajuntament convocar a totes les entitats del municipi i tota la ciutadania a conèixer el nou pla a sessions obertes a tothom.

La guanyadora del concurs del logotip amb el seu professor i la regidora

El nou pla ja compta amb un logotip que han dissenyat els alumnes del batxillerat artístic, dirigits pel professor del departament d’Arts Plàstiques de l’IES Mossèn Alcover, José Antonio Troya. A proposta guanyadora ha estat la d’Ivana Palacios i aquest disseny, juntament amb el lema ‘Manacor t’escolta, decidim junts’, identificarà les accions que es duguin a terme en el marc de la p articipació ciutadana a Manacor, ha afegit Antònia Llodrà.

Perquè això sigui possible els tècnics que desenvolupen el nou pla han advertit que abans s’ha de formar les associacions i els ciutadans més mobilitzats perquè s’utilitzin correctament els nous canals de comunicació que s’han d’obrir entre l’Ajuntament i la ciutadania. “Per aquest motiu hem de renovar completament el Reglament de participació ciutadana de Manacor, que ha quedat obsolet, i hem de fer una diagnosi de l’estat en què es troba actualment”, ha afegit Llodrà. Per fer-ho possible “hem enviat enquestes a les més de cinquanta associacions del municipi, hem tingut reunions amb les associacions més actives i formem els tècnics municipals perquè es puguin involucrar amb facilitat en activitats participatives”, han concretat des de l’Ajuntament.

S’espera també una vegada arrencat el projecte, obrir les portes i seguir el camí d’alguns altres ajuntaments per comptar l’any 2018 amb uns pressupostos participatius, i posteriorment que els ciutadans puguin elegir actes de les festes o altres projectes importants.

 

Són tendència