Connect with us

Actualitat

Macrooperació policial a diversos municipis contra els bars que emetien futbol il·legalment

Es van practicar inspeccions en establiments públics d’Artá, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Vilafranca, Manacor i Felanitx, entre d’altres

El passat dia 14 de febrer, es va rebre en dependències de la Policia Nacional, una denúncia per uns presumptes fets delictius contra la propietat intel·lectual i contra els serveis de radiodifusió de serveis televisius de caràcter condicional.

En aquest escrit s’exposava que el denunciant és l’única concessionària de les facultats de comercialització conjunta dels drets audiovisuals del Campionat Nacional de Lliga de Primera, Segona Divisió i de la Copa (excepte la final), així com dels drets d’emissió d’altres competicions com la Champions i l’Europa League; d’igual forma té atribuïdes les funcions de producció i realització de l’enregistrament audiovisual.

En l’actualitat, l’emissió televisiva dels partits de futbol de les competicions organitzades pel denunciant es realitza sota un servei de pagament i sobre la base d’un accés condicional com és la codificació del senyal audiovisual.

Les emissions “legals” dels partits de futbol, per als establiments públics, es propicien per mitjà de l’accés condicional a través d’un concret i específic canal de televisió.
Qualsevol establiment públic que emeti partits de futbol hauria de fer-lo a través del canal legalment establert, en cas Movistar +.

Des del dia 25 de setembre de 2018 fins al 04 de febrer de 2019, els inspectors del canal legal que pot emetre aquests partits, han detectat, identificat i documentat degudament, l’existència d’un total de 101 establiments públics, emetent de forma il·legal els partits de futbol a Mallorca.

Una denúncia interposada per l’operadora Movistar +, va permetre comprovar que més d’un centenar de bars de Mallorca emetien partits de futbol de forma il·legal

El perjudici econòmic sofert pels fets denunciats es valora en 103.258 euros. En cadascun d’aquests establiments públics que difonen el senyal televisiu sense autorització, s’ha realitzat una comprovació per part d’un inspector de l’empresa denunciant. En molts dels establiments es va poder observar com els aparells descodificadors que donen accés no consentit als canals de pagament estan situats a la vista dels propis clients del local.

Els establiments que figuren en la denúncia, arran de la qual es van iniciar les actuacions policials en el marc de la denominada operació “Themis”, es troben situats en diversos municipis de Mallorca. Ahir a la nit, coincidint amb la retarnsmissió del partit de vuitens de final de la Champions entre el Reial Madrid i l’Ajax, es va dur a terme des de les 21 hores, un gran desplegament policial arreu de Mallorca, en el qual van participar membres de la Brigada Provincial de Policia Judicial, així com de la Brigada Provincial d’Estrangeria, Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana, integrants de les Comissaries de Districte de Palma i funcionaris de la Comissaria de Manacor.

Els agents van comprovar que, aproximadament, un 75% dels establiments inspeccionats, es trobaven realitzant aquesta activitat il·lícita a través de diverses modalitats.

En el marc d’aquesta operació es practicaren inspeccions en diversos establiments públics d’Artá, Capdepera, Son Servera, Sant Llorenç, Vilafranca, Manacor i Felanitx, entre altres indrets de l’illa.

Són tendència