Connect with us

Esports

Balears estableix criteris per diferenciar les carreres per muntanya del Trail Running

La normativa aprovada es basa en els informes tècnics i les reunions entre les dues federacions amb l’assistència de tècnics de la Direcció General d’Esports i Joventut i la Fundació per a l’Esport Balear

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha fet arribar a les federacions afectades la resolució signada per la consellera Fanny Tur on s’estableixen els criteris per diferenciar les carreres per muntanya del Trail Running a la regulació esportiva de les Illes Balears.

Una vegada dictada la resolució de 16 de novembre de 2018 es va crear la comissió mixta formada per dos membres de cada una de les federacions implicades (Federació d’Atletisme de les Illes Balears i Federació Balear de Muntanyisme i Escalada) i tres membres nomenats per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports.

La finalitat de la comissió era la de definir clarament, mitjançant un acord, les característiques específiques, diferenciadores i no coincidents que haurien de tenir els conceptes de Trail Running i curses per muntanya.

La resolució es basa en els informes tècnics i les reunions entre les dues federacions amb l’assistència de tècnics de la Direcció General d’Esports i Joventut i la Fundació per a l’Esport Balear.

Curses per muntanya

Hauran d’acomplir les següents condicions:

  • Estaran regulades d’acord amb els estatuts o reglaments vigents de la Federació Balear de Muntanyisme i Escalada.
  • El recorregut de la cursa haurà de superar obligatòriament la cota de 600 metres.

Curses de Trail Running

Hauran d’acomplir les següents condicions:

  • Estaran regulades d’acord amb els estatuts o reglaments vigents de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears.
  • El recorregut de la cursa no podrà superar en cap moment la cota de 600 metres.

Quant a les curses incloses actualment en qualsevol dels calendaris d’aquestes federacions, en les quals el recorregut superi la cota de 500 m però no la cota de 600 m, l’organitzador de la mateixa podrà decidir abans de l’inici de la temporada al calendari de quina federació vol registrar la cursa.

La Conselleria d’Esports proposa que aquests criteris es facin efectius i entrin en vigor de cara a la propera temporada, és a dir, del dia 1 de gener de 2020.

 

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *