Connect with us

Oci i Cultura

L’edifici de Ca n’Estela de Campos serà reconvertit en centre d’interpretació del Parc Natural des Trenc-Salobrar

L’Ajuntament, propietari dels terrenys, va proposar aquesta ubicació erigida com a seu de l’escola municipal en temps de la II República i que feia anys que es trobava en desús

La vicepresidenta del Govern i consellera d’Innovació, Recerca i Turisme, Bel Busquets; el conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal; i el batle de Campos, Sebastià Sagreras, han presentat, aquest dijous, el projecte d’adequació de l’edifici anomenat Ca n’Estela com a centre d’interpretació del Parc Natural Maritimoterrestre des Trenc-Salobrar de Campos. El projecte, finançat pel fons de l’impost de turisme sostenible, té un pressupost d’1.033.000 euros.

L’ajuntament de Campos, propietari dels terrenys, va proposar ubicar el Centre d’interpretació a Can Estela, erigida com a seu de l’escola municipal en temps de la II República i que feia anys que es trobava en desús. Un cop entri en funcionament, la infraestructura estarà capacitada per a rebre els visitants del parc i poder-los donar informació detallada de les característiques i peculiaritats del mateix. D’aquestes manera, les instal·lacions recuperen la funció educativa i divulgativa.

L’edifici de l’aulari es dedicarà pròpiament a centre d’interpretació i rebuda de visitants amb una sala d’exposicions i una altra per a emissió d’audiovisuals. L’edifici de l’antic habitatge dels mestres es destinarà a habitatge d’investigadors amb capacitat per a sis places, amb una sala de treball a la torre. D’altra banda, hi ha un porxo adjacent que es convertirà en laboratori dels investigadors. En l’àmbit constructiu, el criteri a seguir serà l’eliminació d’elements afegits i restauració d’elements constructius significatius amb tècniques i materials tradicionals.

Vidal també ha avançat que aquest estiu ja es trobarà en funcionament el nou aparcament dissuasori de sa Barralina, que substituirà el que funcionava irregularment a ses Covetes i que fou clausurat per ordre judicial.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència