Connect with us

Actualitat

El nou Centre de Salut d’Artà triplicarà l’espai actual

Es preveu que les obres puguin començar el mes de novembre

El nou Centre de Salut Nuredduna (Artà) triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat. Ubicada en un solar cedit pel consistori a l’entrada de la localitat, la nova edificació serà d’una planta (actualment en té dues) i de fàcil accés per a les persones majors i amb mobilitat reduïda.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat que properament s’iniciarà la fase de redacció del projecte i que es preveu que les obres puguin començar el proper mes de novembre.

El Servei de Salut ha invertit 2.374.208 € en el nou centre de salut.

L’actual Centre de Salut Nuredduna ocupa les dependències d’un edifici del segle XVIII anomenat Hospital de Santa Rosa, que ha quedat obsolet i presenta problemes d’espai, d’accés i d’aparcament.

El nou equipament sanitari tendrà 2.024 m2 (l’actual té uns 600 m2) i passarà de 10 consultes a tenir-ne 15. Hi haurà 5 consultes de medicina de família, 5 d’infermeria, 2 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica i dues sales polivalents.

S’ubicarà al costat de l’aparcament de na Pati, en una esplanada a l’entrada del poble, el que també possibilitarà que els vehicles hi puguin accedir amb més facilitat (l’emplaçament actual enmig del poble presenta dificultats per a la mobilitat dels vehicles d’urgències i de particulars). Es contempla, a més, la construcció d’un aparcament de 22 places i un altre diferenciat per a les ambulàncies.

El Centre de Salut Nuredduna pertany a la Zona Bàsica de Salut (ZBS) d’Artà, que està formada pel Centre de Salut (CS) Artà i la Unitat Bàsica de Salut (UBS) Colònia de Sant Pere.

Atén una població de 6.702 targetes sanitàries amb una plantilla de 4 metges, 4 infermers, 1 pediatra, 1 auxiliar d’infermeria

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència