Connect with us

Oci i Cultura

S’Agrícola decideix concedir l’A d’Or a Magdalena Gelabert

Per la seva aportació cultural a la ciutat de Manacor

L’Associació cultural s’Agrícola de Manacor, a la darrera reunió de la seva Junta Directiva del passat 18 de febrer, va decidir concedir l’A d’Or de l’entitat a M. Magdalena Gelabert i Miró, per la seva gran aportació cultural a la ciutat de Manacor.

Nascuda a Manacor, és llicenciada en Filologia Catalana, per la Universitat de les Illes Balears. Màster universitari en Llengua i Literatura Catalanes: oralitat i escriptura (2010) i doctora en Llengua i Literatura Catalanes per la UIB (2017) amb la tesi doctoral “La figura de la dona a l’Aplec de Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover”. El 2015 obtingué el Premi Santander-UIB als millors estudiants de doctorat de la UIB.

Des de l’any 2004 al 2017, fou la directora gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover. Del 2007 al 2008 va ser vocal per les Illes de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, de la qual n’és membre. Des del 2008, forma part del Grup de Recerca en Etnopoètica de les Illes Balears (GREIB) des de la UIB, i és membre de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, través del Grup d’Estudis Etnopoètics, membre de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes i membre del Consell Assessor de Cultura Popular del Consell de Mallorca. L’any 2008 fou guardonada amb el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor i el 2017 va rebre el Premi Aina Moll que atorga l’Obra Cultural Balear. Pel mes de maig de l’any 2018 fou premiada amb el Premi Ciutat de Manacor d’Assaig Antoni M. Alcover publicat amb el títol La dona a les Rondalles Mallorquines d’Antoni M. Alcover (2018) i pel desembre del mateix any va rebre el Premi Mallorca d’Assaig amb l’obra Antoni M. Alcover i les dones.

És autora de Breu història de la llengua catalana (2002), el mateix any, juntament amb el seu germà Joan va ser guardonada amb la Beca Antoni M. Alcover d’Estudi de la Llengua gràcies a la qual sorgí la publicació Societat, llengua i comunicació a Manacor: el paper dels joves, (2003). També és autora de l’Estudi del Sermó de la Conquista de Mallorca d’Antoni M. Alcover (2008) i publicà l’edició crítica de la Vetlada de Glosadors, d’Antoni M. Alcover (2009) i de l’única novel·la d’Alcover, N’Arnau (2011). Com a poeta és autora del poemaris Dona sàpiens (2012) i Essència de mare (2017) i la seva obra ha estat inclosa a diverses antologies poètiques.

Des de l’any 2004 al 2017, fou la directora gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover

Participa activament en la difusió de la llengua i la cultura catalanes presentant comunicacions, moderant taules rodones, pronunciant conferències, pregons i lliçons inaugurals, col·laborant en diversos mitjans de comunicació audiovisual (IB3 ràdio i televisió i TV Manacor) i publicant treballs d’investigació en revistes especialitzades.

Ha exercit com a professora d’educació secundària a l’IES Josep M. Quadrado, de Ciutadella de Menorca, i a l’IES Mossèn Alcover, de Manacor. També treballà com a assessora de formació permanent del professorat al Centre del Professorat i de Recursos de Manacor. Actualment combina la tasca docent amb la amb la investigació.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència