Connect with us

Actualitat

El CEIP Punta de n’Amer de Sa Coma disposarà de set noves aules polivalents, un menjador i un càtering

El projecte de reforma està pressupostat en més d’un milió d’euros i tendrà una qualificació energètica A, el que suposa un consum gairebé nul

El conseller d’Educació i Universitat, Martí March, acompanyat del director general de Planificació i Ordenació i Centres, Antoni Morante, i del gerent de l’IBISEC, Miquel Coll, ha presentat aquest dilluns a la comunitat educativa del CEIP Punta de n’Amer el projecte d’ampliació del centre que està pressupostat en 1.147.000 euros.

A l’acte han assistit el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs acompanyat de diferents representants municipals, a més de representants de l’AMIPA del centre i de l’equip directiu.

March ha destacat que l’ampliació permetrà dotar el centre de les infraestructures corresponents a una escola de dues línies “de fet aquesta escola, que actualment compta amb 297 alumnes, ja funciona com si tengués dues línies encara que les seves instal·lacions no són adequades. Amb la nova obra s’eliminaran les 5 aules modulars que té actualment i comptarà amb els espais que requereix un centre d’aquestes característiques”.

L’ampliació preveu construir un edifici de planta baixa i planta primera amb un total de set aules polivalents a més d’espai per menjador i càtering. Estarà situat perpendicularment a l’edifici d’Educació Primària existent, ocupant el pati arbrat existent entre el centre actual  i la partió Nord. Amb aquesta reforma l’escola ampliarà la seva superfície en 854 metres i passarà a tenir una superfície total de 2.854 metres.

A més, complint amb la normativa que aplica la Conselleria a la construcció de nous centres i ampliacions, el nou edifici del CEIP Punta de n’Amer tendrà una qualificació energètica A, que certifica un consum energètic gairebé nul.

Projecte d’ampliació
El projecte de reforma i ampliació del CEIP Punta de n’Amer de Sa Coma, a Sant Llorenç des Cardassar contempla les següents actuacions:

  • Ampliació de l’edifici d’Educació Primària amb un nou mòdul de planta baixa i planta primera ubicat a l’extrem Nord del passadís interior. La nova construcció disposarà de tres aules polivalents, un menjador i un càtering a la planta baixa i quatre aules polivalents a la planta primera.
  • Nou nucli de comunicacions amb una escala i un ascensor adaptat ubicat a l’ampliació.
  • Nous nuclis de banys d’alumnat, personal docent, personal no docent i bany adaptat ubicats a l’ampliació.
  • Nou porxo de jocs ubicat entre l’edifici de Primària i el d’Infantil, amb accés des del nou mòdul, des del pati de Primària (zona de la pista de bàsquet) i també des del pati d’Infantil.
  • Reforma de la zona afectada dels passadissos de l’edifici existent amb l’enderroc d’un despatx en planta primera i la instal·lació d’un vestíbul d’independència que connectarà ambdós edificis.
  • El nou edifici disposarà de coberta, accessible a través de la nova escala on s’ubicaran les plaques solars i la maquinària de climatització.

Fons FEDER
S’ha sol·licitat el cofinançament d’aquesta actuació per part del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) dins del Programa Operatiu FEDER/FSE 2014-2020.

Dades generals de les obres
Des de l’inici de la legislatura s’han fet més de 560 obres majors i menors a 240 centres (que representen el 80 % de tots els centres educatius). La inversió acumulada és de 44 milions d’euros.
Totes les obres formen part del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023, que es pot consultar a la web de la Direcció General de Planificació i Centres.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència