Connect with us

Actualitat

El lloguer vacacional a Manacor: Menys places i preus més baixos

La variació entre 2017 i 2018 va suposar una caiguda de preus de fins a un 25% en els principals indrets costaners del municipi, segons Home Away

L’últim mes d’agost viscut a Mallorca va fer que més del 90% dels lloguers vacacionals de l’illa estiguessin ocupats, segons una informació publicada a finals de l’any passat pel cercador Holidu.

El Port de Sóller i Cala Rajada, per aquest ordre, van ser les destinacions amb més demanda de Balears en 2018, juntament amb Can Picafort, Port Alcúdia, Andratx, Pollença, Manacor i Cala d’Or.

Pel que respecta al municipi de Manacor, i segons dades ofertes pel portal líder en lloguers turístics, Home Away, la nova normativa que regula aquest tipus d’activitats, unida a un excés d’oferta en el municipi, semblen haver tingut els seus efectes a l’hora de fixar preus. Entre el període de 2017 i 2018, els preus de lloguers turístics a Manacor haurien caigut fins a un 25%, respecte a exercicis anteriors. El municipi de la capital de Llevant compte avui en dia amb una xifra pròxima a les 6.000 places turístiques.

Un altre municipi de la zona que també s’ha vist en la necessitat de rebaixar preus per idèntics motius és Felanitx, que compta amb 4.700 places dedicades al lloguer turístic. La majoria de les places oferides han vist rebaixat el seu preu en un 7%, una xifra significant inferior en comparació a Manacor.

Aquestes xifres contrasten amb la realitat d’altres municipis de l’illa que en aquest sentit semblen ser els que avui dia tenen una major demanda per part dels turistes contractants. Aquest és el cas de Pollença que en aquests últims mesos ha experimentat una pujada de preus del 39% entre els habitatges oferits als clients del portal Home Away.

Un altre municipi de la zona que també s’ha vist en la necessitat de rebaixar preus per idèntics motius és Felanitx

El nou escenari normatiu, amb la corresponent amenaça de fortes sancions per part del Govern, ha provocat en aquests últims mesos una dràstica caiguda de l’oferta de lloguer turístic en molts municipis de Mallorca, que en molts de casos s’ha vist traduït en una pujada de preus. Les mesures restrictives aprovades pel Govern l’any passat a l’hora de regular aquesta activitat ha fet que el nombre de places hagi minvat de manera notable. Tot i això sembla que l’oferta segueix sent superior a la demanda existent. En el cas concret de Manacor, podríem dir allò de menys places, preus més baixos.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència