Connect with us

Actualitat

Presentat el projecte de millora de la carretera de Llucmajor a Algaida

Es tracta d’una obra que permetrà millorar la seguretat d’aquesta via i que es converteixi també en una carretera per a bicicletes i vianants

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous a Algaida el projecte de millora de la carretera de Llucmajor a Algaida (Ma-5010) al llarg de 6,7 quilòmetres. Es tracta d’una obra que permetrà millorar la seguretat d’aquesta via i que es converteixi també en una carretera per a bicicletes i vianants gràcies als vorals d’1,80 metres i al vial cívic de 2,5 metres. El termini d’execució és de 20 mesos i el pressupost, d’11,5 milions d’euros.

El traçat d’aquesta carretera discorre pels termes municipals de Llucmajor i d’Algaida. Actualment, és una carretera de calçada única, sense vorals i de 5,5 metres d’ample. La calçada passarà a ser de 7 m, als quals s’afegiran dos vorals d’1,80, les bermes d’1 m i un vial cívic de 2,5 m. D’aquesta manera, vehicles, bicicletes i vianants podran circular per aquest eix de comunicació entre els dos municipis amb més seguretat. En darrer lloc, es preveu la construcció de dues noves rotondes: una a l’accés amb Randa i l’altra, a Algaida.

Es preveu la construcció de dues noves rotondes: una a l’accés amb Randa i l’altra, a Algaida

A més, es recuperarà el camí vell d’Algaida a Llucmajor donant-li continuïtat i, on coincideix amb l’actual carretera, es disposarà aquest vial cívic.

En el primer projecte, de l’any 2013, els vorals prevists només eren de mig metre i, en canvi, les bermes eren de 2 metres. El vial cívic també era inferior, de 2 metres, i es preveien afectacions, tant a una zona ANEI com a la síquia de Ferrutxelles, que ara ja no patiran els efectes de l’obra.

Cal destacar que el projecte també inclou una partida de 20.000 euros, que es destinaran a tasques de vigilància arqueològica i 50.000 euros més, a les tasques de rehabilitació de la sèquia de Ferrutxelles.

La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, ha explicat que «aquest projecte respon a una reivindicació històrica per la gent d’Algaida perquè puguin moure’s amb seguretat en el seu dia a dia. A més, aquest nou vial cívic s’ha inclòs en el Pla de Vies Ciclistes per a l’illa de Mallorca».

Garrido ha estat acompanyada del director insular d’Infraestructures i Mobilitat, Joan Cifre, i del coordinador en cap de la Direcció Insular d’Infraestructures i Mobilitat, Miguel Ángel Sagrera. La batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, també ha estat present a la reunió amb els veïns que ha tingut lloc al Casal Pere Capellà d’Algaida.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència