Connect with us

Actualitat

L’equip de govern de Llucmajor treu pit dels comptes municipals: “En 4 anys hem reduït 40 milions del deute”

Els comptes municipals per al 2019 ascendeixen a una mica més de 42 milions d’euros

L’equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor, integrat per PSOE, Més i El Pi, aprovarà aquest dijous un pressupost de 42.495.200 euros per a 2019. El batle de Llucmajor, Gori Estarellas, ha destacat en roda de premsa que “amb aquests comptes, el pacte de govern tanca el cicle de la legislatura amb els deures fets perquè en 4 anys hem sanejat un ajuntament que feia dècades que estava amenaçat per un deute que a 2015 era de 40 milions d’euros. Actualment l’hem eixugat fins als 2 milions, una xifra que amortitzarem enguany”. “Crec que en 4 anys haver reduït 40 milions d’euros de deute i tenir un superàvit de 10 milions són unes xifres espectaculars”, segons el batle.

Estarellas ha incidit en el fet que “hem reduït el deute fent més inversions, adequant l’Ajuntament al segle XXI com és el cas dels processos informàtics o les gestions i inversions que hem fet perquè no ens tanquessin les escoletes o la residència municipal, la recuperació de la gestió dels recintes esportius o el nou contracte de neteja que farem efectiu enguany així com la reorganització i millora de molts departaments per donar un millor servei a la ciutadania”.

El pressupost d’enguany és un 7 per cent superior al de 2018. L’augment dels ingressos en 3 milions d’euros i l’estalvi respecte a l’any anterior de 4 milions d’euros que fins ara es destinava a pagar deute, permet incrementar de forma notable els capítols de personal, despesa corrent i inversió.

Respecte al personal, destacar que s’inclou el reconeixement de la carrera professional a tots els empleats públics i la creació de noves places per reforçar distintes àrees.

En el comptes municipals del 2019 s’inclou el reconeixement de la carrera professional a tots els empleats públics i la creació de noves places per reforçar distintes àrees

En l’àmbit de despesa corrent, s’augmenta la partida de manteniment de l’enllumenat públic en 270.000 euros, augmenta en 117.400 euros l’aportació a la canera municipal i s’inclouen 70.000 euros per a la compra de vehicles. Destacar també els 4,5 milions d’euros que es destinen a neteja i manteniment que inclou la neteja de camins i herbes, la recollida selectiva porta a porta a Llucmajor, la millora del reciclatge, neteja viària i gestió dels punts verds.

Pel que fa a les inversions, cal destacar les aportacions municipals a projectes cofinançat amb altres administracions. És el cas de la millora del carrer Gran i General Consell de s’Arenal (138.900 euros + 500.000 Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), compra d’un edifici per a activitats turístiques i culturals (272.800 € + 500.000 CBAT), reforma de la plaça Reina Maria Cristina (103.500 € + 400.000 CBAT) o senyalització rutes esportives i millores del paviment (82.850 € + 300.000 CBAT). Així mateix, inclou per quart any la partida de 150.000 euros d’inversions elegides per la ciutadania en el procés participatiu o 118.000 € en millores de l’administració electrònica. També cal destacar els 100.000 euros prevists en subvencions per a entitats i/o activitats esportives.

A banda d’aquestes inversions, l’equip de govern preveu poder augmentar aquest capítol de forma considerable en fer la liquidació del pressupost de 2018, a compte del superàvit i com a inversions financerament sostenibles que seran presentades aviat. Es calcula que hi haurà un romanent de tresoreria de 12 milions d’euros, dels quals se’n podran destinar 7 o 8 milions més a inversions.

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència