Connect with us

Actualitat

L’Hospital de Manacor ja disposa de servei de ressonància magnètica

Entrarà en servei a partir del pròxim mes de març

Ha conclòs la instal·lació de l’equip de ressonància magnètica de l’Hospital de Manacor, previst en la primera fase del Pla Director. D’aquesta manera el Servei de Salut aconsegueix dotar l’Hospital d’aquest equipament tan necessari. Les primeres ressonàncies es podran fer el mes de març, després que els tècnics del Servei de Radiologia hagin rebut la formació oportuna. Fins ara, l’Hospital de Manacor havia de derivar tots els pacients a altres centres hospitalaris; de fet, l’any 2018 va sol·licitar 4.700 ressonàncies.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, ha visitat aquest dijous les instal.lacions, acompanyada de la Consellera de Salut, Patricia Gómez, el director general de l’Ib-Salut, Juli Fuster, entre altres representants metges i polítics.

Els treballs s’han executat per fases: després de construir un recinte de 177 m2 de superfície a la zona ubicada al costat del Servei de Radiologia —seguint el projecte redactat per la Direcció General d’Arquitectura i Habitatge de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat— s’ha muntat l’equip de ressonància magnètica en aquest espai. Cal destacar que l’empresa adjudicatària ha complit el termini d’execució previst, que era de sis mesos. A hores d’ara s’ha iniciat la formació oportuna dels tècnics de radiologia que empraran l’equipament de ressonància magnètica.

Durant el 2018, un total de  4.700 pacients s’han hagut de desplaçar fins a altres centres per a fer-se les ressonàncies que necessitaven.

D’aquesta manera s’ha dotat l’Hospital manacorí amb “una tecnologia que avui dia és imprescindible per a fer un bon diagnòstic i que forma part de la modernització de l’hospital que els ciutadans de Manacor i de tota la comarca consideren seu”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera, que ha visitat aquest dijous les instal.lacions, acompanyada de la Consellera de Salut, Patricia Gómez, el director general de l’Ib-Salut, Juli Fuster, entre altres representants metges i polítics.

Són tendència