Connect with us

Societat

Artà impulsa una campanya sobre la tinença responsable d’animals de companyia

Sota el títol ‘Passejar pel poble no ha de ser qüestió de sort’, pretén contribuir a millorar les relacions de convivència entre les persones i els animals domèstics

L’Ajuntament d’Artà ha posat en marxa una campanya sensibilització ciutadana sobre la tinença responsable d’animals de companyia que, sota el títol Passejar pel poble no ha de ser qüestió de sort, pretén contribuir a millorar les relacions de convivència entre les persones i els animals domèstics en els espais públics del poble. Aquesta acció, emmarcada dins la campanya de civisme municipal ‘EstimArtà’ actua amb civisme, recorda als propietaris d’animals domèstics quines són les responsabilitats i obligacions que tenen pel fet de tenir un animal de companyia i informa de les infraccions en les que poden incórrer, contemplades en l’Ordenança municipal.

Aquest argument ha estat inclòs en una carta informativa que, signada pel batle, es farà arribar avui a les persones propietàries de cans d’Artà i la Colònia de Sant Pere. En total n’hi ha 3.616 inscrits en el Registre d’Identificació d’Animals de Companyia (RIACIB) que gestiona el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears. Aquesta carta anirà acompanyada d’un fulletó que s’ha dissenyat amb informació d’interès que recull l’Ordenança municipal. En paral·lel, un informador municipal visitarà els domicilis de la gent propietària de ca per recordar els principals trets de la campanya i obsequiar-la amb un dispensador de bosses de recollida d’excrements.

Són tendència