Connect with us

Comunitat

Els pacients podran consultar des de casa seva l’estat de les llistes d’espera hospitalàries

El Servei de Salut de Balears ha posat a disposició dels ciutadans una nova versió del Portal del Pacient

El Servei de Salut de Balears ha posat a disposició dels ciutadans una nova versió del Portal del Pacient (https://porpac.ibsalut.es/) que incorpora millores en l’accés als serveis disponibles i la integració amb Cl@ve, un sistema d’identificació electrònica per a les relacions amb les administracions públiques.

Amb aquesta nova versió, els usuaris poden demanar cita per a la consulta de medicina de família i/o d’infermeria i també veure les que ja tenen concertades, i cancel·lar-les si és necessari. A aquesta funció s’accedeix amb el CIP i la data de naixement.

També s’hi pot anul·lar una cita hospitalària, sol·licitar un canvi de professional i modificar les dades personals, encara que aquests tres punts són sol·licituds que s’han de processar; és a dir, no s’executen automàticament des del Portal del Pacient sinó que els responsables corresponents gestionen la sol·licitud i posteriorment envien la contestació a l’usuari per correu electrònic.

A més, es pot accedir a la Història Clínica Electrònica del Sistema Nacional de Salut, un accés extern al portal amb el seu propi sistema d’autentificació, que requereix certificat.

L’apartat de màxim nivell de seguretat —que, per tant, requereix emprar el sistema Cl@ve— és la Història Clínica Resumida. En aquest apartat els usuaris poden consultar els contactes ambulatoris i hospitalaris, els medicaments actius en el sistema de recepta electrònica, les voluntats anticipades, l’histograma, un resum de les cites programades a l’atenció primària i a l’atenció hospitalària i la llista dels informes mèdics, amb la possibilitat de descarregar-los.

Aquesta és la primera fase de millora de l’accessibilitat dels ciutadans al Servei de Salut. Està previst que a final de març s’activi el nou web, que incorporarà la possibilitat de consultar la situació en les llistes d’espera.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència