Sant Joan, Artà, Ariany, Porreres i Llucmajor, entre els municipis que expressen el seu malestar
El PP, El PI i 13 ajuntaments demanaran aquest dimecres al Govern “més pes” per als municipis en el repartiment de fons de l’Impost de Turisme Sostenible, durant la reunió de l’Assemblea de batles.
En l’assemblea, el portaveu del PP en el Consell de Mallorca, Mauricio Rovira, traslladarà al president Miquel Ensenyat el “malestar” entre els municipis de l’Illa pel “menyspreu que han sofert” en la distribució dels fons de l’impost.
El PP i el PI van sol·licitar una reunió extraordinària de l’Assemblea de batles de Mallorca després que Ensenyat “decidís retirar de l’ordre del dia el punt relatiu a la declaració sobre la distribució de l’Impost”, segons ha indicat el PP en una nota de premsa.
En l’assemblea d’aquest dimecres, 13 municipis instaran al Govern a “modificar les regles de funcionament” de la Comissió de l’Impuls al Turisme Sostenible per donar “més pes als municipis” i que les propostes del Govern necessitin un mínim de consens entre les parts per ser aprovades.
També demanaran “establir criteris objectius en el repartiment dels fons de l’ecotaxa que poden ser per zones o per administracions”.
Els municipis sol·licitants d’aquesta reunió extraordinària són Costitx, Sant Joan, sa Pobla, Sencelles, Artà, Ariany, Alcúdia, Porreres, Banyalbufar, Llucmajor, Selva, Maria de la Salut i Santa Margalida.
El PP ha recordat que el Govern “va excloure als ajuntaments de Mallorca del repartiment dels fons de l’ecotaxa després d’haver-los convidat a presentar els seus projectes”.
Per això, Rovira ha lamentat “l’actitud del Govern amb els ajuntaments que, amb molt esforç, han treballat amb les màximes expectatives posades en aquests projectes”.
DENUNCIEN LA “DISTORSIÓ” PER LA PRESÈNCIA “MAJORITÀRIA” DEL GOVERN
Els batles signants del document, així com el PP i el PI, creuen que la “presència majoritària” de membres del Govern en la Comissió d’Impuls al Turisme Sostenible per decidir el repartiment dels fons “suposa una distorsió en un funcionament participatiu i transparent a l’hora de prendre decisions”.
En aquest cas, apunten, “és una realitat que els municipis no tenien pes suficient dins de la comissió”.