Connect with us

Oci i Cultura

‘Temps d’Infàmia’, d’Antoni Sureda, tracta sobre episodis poc coneguts de la Guerra Civil a Manacor

El llibre tracta sobre les depuracions de tres guàrdies municipals van ser afusellats i 6 detinguts i empresonats per defensar la legalitat durant la República

Qui fins fa pocs mesos va ser l’inspector cap de la Policia Local de Manacor, Antoni Sureda, va presentar la setmana passada a Manacor seu darrer llibre titulat ‘Temps d’Infàmia’. L’acte va comptar amb la presència de Marga Serrano de Purpurina Editorial, encarregada de l’edició. La presentació va anar a càrrec de Jaume Rigo que va fer una reflexió damunt els dramàtics moments de la guerra civil i les errades dels que formaven els distints bàndols, que ens varen conduir a les sagnants repressions a tots els indrets.

La temàtica del llibre tracta sobre dos episodis de la repressió de la Guerra Civil a Manacor, poc coneguts, i que reflecteixen la duresa de l’època. El primer fa referència a les llistes que feien determinades persones i on decidien sobre la vida i la mort dels seus veïnats. Amb total impunitat, tal vegada un dels episodis més negatius de tota la història de Manacor.

L’altra episodi tracta sobre les depuracions dels guàrdies municipals que solia haver-hi a l’ajuntament de Manacor, i especialment les de 1936, on tres guàrdies municipals van ser afusellats i 6 detinguts i empresonats per defensar la legalitat que en aquells moments era la República.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència