Connect with us

Oci i Cultura

Cultura presenta la partitura vocal de l’encàrrec de l’òpera “L’Arxiduc”, obra d’Antoni Parera i Carme Riera

És el primer encàrrec d’una òpera en la història de la Simfònica

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha presentat aquest dilluns el lliurament de la partitura vocal de l’òpera “L’Arxiduc” per part dels seus creadors, el músic i compositor Antoni Parera i l’escriptora Carme Riera, que n’ha escrit el text. És un encàrrec de juny de 2018 per part de la mateixa Conselleria a través de la Fundació Orquestra Simfònica Illes Balears.

La consellera Fanny Tur ha presentat el treball acompanyada d’Antoni Parera i Carme Riera, a més del gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears, Pere Bonet, i el seu director artístic, Pablo Mielgo.

L’encàrrec, que preveu un termini màxim de tres anys per a la finalització -a comptar des de juny de 2018 que és quan es va signar-, establia que entre el 15 de febrer i el 15 de maig de 2019 s’havia de lliurar la partitura vocal completa. És la base a partir de la qual s’ha de fer el treball d’instrumentació, que previsiblement estarà enllestit a finals de 2019, i a partir del qual es podran iniciar les tasques de preproducció, com per exemple els càstings d’intèrprets.

Aquest encàrrec s’emmarca en la línia d’actuació 10 del Pla de Cultura de les Illes Balears, que preveu el desenvolupament de polítiques sectorials i transversals i el foment de la creació artística en l’àmbit juvenil i d’oportunitats per a la formació, creació i producció artística. “És exemple de les polítiques de foment per posar en valor el patrimoni cultural”, segons ha dit la consellera de Cultura, Fanny Tur.

L’òpera en català, alemany i italià se centra en la vida del personatge històric de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència