Connect with us

Actualitat

Sancionats un sergent i dos guàrdies civils de Vilafranca per cantar el ‘Cara al sol’

Van emetre la cançó falangista durant unes proves de so a la caserna

Un tribunal militar ha sancionat a tres guàrdies civils de Mallorca que van emetre en la caserna de Vilafranca, ara fa 9 anys, l’himne falangista del ‘Cara al sol’. Aquests fets, que van tenir lloc dia 10 d’octubre de 2010, han estat qualificats pels jutges com una falta greu, pel fet que es tracta d’una conducta que afecta a la dignitat de la Guàrdia Civil.

Els tres sancionats són el sergent, que en el moment dels fets era el màxim responsable de la caserna, i els dos agents que estaven sota les seves ordres
Aquest incident va ocórrer a l’any 2010. Segons reflecteix la sentència, que publica aquest divendres Diario de Mallorca, en la caserna de Vilafranca s’estava treballant per a organitzar els actes de la festivitat de la Verge del Pilar, patrona de la Guàrdia Civil, que se celebrava dos dies més tard. Els tres guàrdies sancionats estaven treballant en la col·locació de la instal·lació de megafonia de la caserna i realitzaven les proves de so amb motiu de l’esdeveniment. El volum de la cançó va ser tan alt que es podia escoltar perfectament des de l’exterior de l’aquarterament. La música falangista va sonar durant un total de 52 segons, segons la mateixa font. Els fets van ser registrats per un veïnat de la zona que va poder gravar tota l’escena.

El suboficial ha estat sancionat amb una suspensió de set dies, mentre que els dos agents han estat suspesos amb cinc dies apartats de la seva activitat laboral.

Són tendència