Connect with us

Actualitat

Manacor assumeix el servei d’aigua de cala Murada

L’associació de veïnats del nucli costaner ho ha gestionat “provisionalment” durant 38 anys 

L’Ajuntament de Manacor assumirà a partir d’ara el servei de gestió de l’aigua de consum a Cala Murada després que els veïnats del nucli hagin decidit en assemblea renunciar a seguir gestionant aquest servei, que han assumit de manera provisional durant 38 anys. “És un servei públic propi de l’Ajuntament i un dret bàsic dels ciutadans, ho hem d’assumir per normalitzar la situació a cala Murada”, ha concretat el delegat del nucli , Antoni Sureda.

I és que tal com ha explicat el president de l’Associació de veïnats i propietaris de cala Murada, Antonio Martí, “l’Ajuntament recepcionà la urbanització de cala Murada l’any 1979 i en aquell moment es va fer una cosa il·lògica, que fou donar la concessió de l’aigua als propietaris de manera provisional”. “És il·lògic que una associació gestioni una companyia d’aigües i que aquesta companyia no tengui pou propi, que és el que passa a cala Murada”, ha afegit Martí. De fet, va ser el darrer ajuntament predemocràtic el que va autoritzar la concessió temporal als veïnats l’any 1979, a l’espera que un cop passades les primeres eleccions de la restauració democràtica es normalitzàs la situació.

L’Ajuntament s’ha compromès a minvar les pèrdues d’aigua a la xarxa, que arriben al 40 per cent, millorar el dipòsit i regularitzar la captació de l’aigua que actualment prové d’un pou de la finca de sa Plana

Precisament per normalitzar la situació des de l’Ajuntament es va demanar que l’associació de propietaris i veïnats convocàs una assemblea de socis per formalitzar la cessió. “El passat diumenge dia 14 de maig vaig assistir a aquesta reunió acompanyat d’un tècnic i els veïnats aprovaren per 144 vots a favor i 12 en contra la cessió del servei d’aigua a l’Ajuntament”, ha explicat el delegat de cala Murada, Antoni Sureda. “Vull agrair el servei prestat per l’associació durant aquests anys, que ha fet una bona feina de manteniment de la xarxa i també millores a cala Murada”, ha afegit Sureda. Per part seva el president de l’associació de propietaris i veïnats ha agraït a l’Ajuntament de Manacor “l’interès i la receptivitat dels tècnics i els polítics manacorins per resoldre aquesta situació”.

Segons han informat el representants polítics, “una de les tasques amb què ens haurem d’encarar a partir d’ara serà minvar les pèrdues d’aigua a la xarxa, que arriben al 40 per cent, millorar el dipòsit i regularitzar la captació de l’aigua que actualment prové d’un pou de la finca de sa Plana”. A més, des de l’Ajuntament s’ha informat que durant les obres que seran necessàries també s’executarà la xarxa de clavegueram a les zones on encara falta aquest servei.

Són tendència