Connect with us

Actualitat

Monarquia o República?: Convocades consultes ciutadanes a Artà i Porreres

En els dos municipis, se celebrarien els dies 6 i 7 d’abril

Set entitats han organitzat consultes en sis municipis de Mallorca que se celebraran entre finals de març i principis d’abril per a preguntar a la ciutadania si prefereixen monarquia o república. Entre els municipis participants en aquesta consulta ciutadana hi figuren els pobles d’Artà i Porreres. Els organitzadors són Alternativa per Artà i Unió Independents d’Artà en el cas del municipi del Llevant i l’Assemblea Popular de Porreres, en el municipi del Pla.

Les consultes, en les quals conviden a participar als majors de 16 anys, es faran els dies 6 i 7. Els convocants han realitzat a més una crida als altres municipis mallorquins a sumar-se a la iniciativa.

Les entitats convocants asseguren en la nota que la Constitució espanyola votada en 1978 va proclamar un estat social i democràtic de dret amb la forma de govern d’una monarquia parlamentària però no va contemplar que la població pogués validar-ho o no 40 anys després, fet que consideren un “dèficit democràtic original” perquè mai s’ha demanat a la població espanyola quin model d’estat prefereix.

Valora aquest article
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *