Connect with us

Actualitat

Monarquia o República?: Convocades consultes ciutadanes a Artà i Porreres

En els dos municipis, se celebrarien els dies 6 i 7 d’abril

Set entitats han organitzat consultes en sis municipis de Mallorca que se celebraran entre finals de març i principis d’abril per a preguntar a la ciutadania si prefereixen monarquia o república. Entre els municipis participants en aquesta consulta ciutadana hi figuren els pobles d’Artà i Porreres. Els organitzadors són Alternativa per Artà i Unió Independents d’Artà en el cas del municipi del Llevant i l’Assemblea Popular de Porreres, en el municipi del Pla.

Les consultes, en les quals conviden a participar als majors de 16 anys, es faran els dies 6 i 7. Els convocants han realitzat a més una crida als altres municipis mallorquins a sumar-se a la iniciativa.

Les entitats convocants asseguren en la nota que la Constitució espanyola votada en 1978 va proclamar un estat social i democràtic de dret amb la forma de govern d’una monarquia parlamentària però no va contemplar que la població pogués validar-ho o no 40 anys després, fet que consideren un “dèficit democràtic original” perquè mai s’ha demanat a la població espanyola quin model d’estat prefereix.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ÚLTIMES NOTÍCIES

Són tendència