Connect with us

Societat

La carretera de Campos a la Colònia acull el primer espai de reconeixement als presos del franquisme obligats a construir carreteres

Aquest divendres s’ha celebrat l’acte d’estrena d’aquest emplaçament

Mallorca homenatja amb el primer espai de reconeixement de la memòria als presos del franquisme obligats a construir carreteres. L’Espai de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Illes Balears espai està situat a un terreny públic, provinent d’un romanent de carretera, en el km 8,3 de l’Ma-6040, al marge dret de la carretera prop dels Banys de Sant Joan, dins el terme municipal de Campos en direcció a la Colònia de Sant Jordi.

Els Banys de Sant Joan foren el primer camp de concentració de presos a Mallorca i es calcula que durant la Guerra Civil a l’illa hi arribaren a haver més de 1.500 empresonats en indrets com el de Campos.

El Departament de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca ha organitzat aquest divendres l’acte d’estrena d’aquest emplaçament dedicat a totes les víctimes de la repressió franquista que foren obligades a treballar en la construcció de carreteres.

El projecte compta amb una estàtua, rèplica del mural de l’escultor Andreu Pascual Frau, titulat Mural d’en Frau, que lloa les persones que foren privades de llibertat, simulant la construcció d’una carretera en trinxera com les que estaven obligats a construir amb treballs forçats.

El projecte compta amb una estàtua, rèplica del mural de l’escultor Andreu Pascual Frau, titulat Mural d’en Frau, que lloa les persones que foren privades de llibertat

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència