Connect with us

Comunitat

La Fundació Banc de Sang gestionarà l’obtenció de sang del cordó umbilical als hospitals públics de Balears

El conveni, que té una durada de dos anys prorrogables fins a quatre anys més, ha estat signat aquest divendres

El Servei de Salut de les Illes Balears i la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) han signat aquest divendres un conveni de col·laboració per a la gestió del procés d’obtenció de sang del cordó umbilical en els hospitals públics de les Illes Balears. El conveni, que té una durada de dos anys prorrogables fins a quatre anys més, ha estat signat pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el director gerent de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Ismael Gutiérrez.

La sang del cordó umbilical conté el que es coneix com a “cèl·lules mare”, especialitzades en la renovació de cèl·lules sanguínies. Aquest tipus de cèl·lules poden ser molt beneficioses si es trasplanten a pacients amb alguna malaltia de medul·la òssia. La donació de sang del cordó umbilical pot ser molt útil per a persones amb malalties congènites o adquirides de la medul·la òssia (com ara leucèmies) que es poden beneficiar d’aquest tipus de donacions.

El conveni estableix que la FBSTIB s’encarregarà de la gestió del procés d’obtenció de sang del cordó umbilical als hospitals públics.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència