Connect with us

Actualitat

El PP dóna suport als afectats pel desallotjament dels habitatges portuaris de Portocolom

“El Pacte braveja de Serveis Socials però és el Govern més insensible de la història” ha declarat Llorenç Galmés acompanyat de Catalina Soler

El candidat del PP a la presidència del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha estat, avui dijous, a Portocolom per donar suport a les famílies afectades pel desallotjament que patiran en breu, “si no s’ atura el procés”, dels habitatges de titularitat pública en zona portuària. En aquest sentit, Galmés ha apel·lat al seny “que tantes vegades demana el president Company a la presidenta Armengol” per a que des de l’ Executiu Autonòmic es donin les passes ne-cessàries per a que aquest gent pugui quedar a ca seva”.

“El Pacte braveja de Serveis Socials però és el Govern més insensible de la història” ha recalcat Llorenç Galmés acompanyat de la candidata del Partit Popular de Felanitx a la batlia, Catalina Soler. Amb tot, el Partit Popular presentarà una moció al Consell per instar a l’ Administració competent a aturar el procés de desallotjament ja que, segons Soler,“mourem cel i terra per a intentar evitar que hagin de sortir del que ha estat caseva tota la vida”.

S’ ha de recordar que, fa uns mesos, i sense avís previ, els beneficiarisd’aquests habitatges varen rebre una notificació de Ports IB comunicant-los que les seves concessions havien vençut. En anteriors ocasions, i encara re centment, Ports IB acostuma a advertir als seus usuaris de la necessitat de renovar les seves concessions amb prou temps,  “però, en aquesta ocasió no ho va fer així. En aquesta notificació se’ls advertia que serien citats per a la reversió dels seus habitatges a finals d’ enguany”, ha explicat Soler.

“Aquestes cases constitueixen l’habitatge habitual de molts dels seus usuaris, alguns d’ells persones d’avançada edat i que no disposen d’habitatge alternatiu, per tant, la reversió immediata d’aquestes concessions, i el seu consegüent desnonament, pot suposar un impacte enorme i irreversible sobre la vida d’aquestes persones” recorda la candidata popular a la batlia que incideix, també en que “el dret a l’habitatge està reconegut a l’article 47 CE, on s’estableix que els poders públics hauran de promoure les condicions necessàries per a fer efectiu aquest dret. Aquest dret essencial està també reco-llit a l’article 8 del Conveni Europeu per a la Protecció dels Drets humans i lesllibertats fonamentals”.

Per altra banda, el desnonament immediat dels afectats pot produir en molts d’ells altres situacions injustes, al no poder amortitzar les inversions realitzades en aquests habitatges. A més a més d’aquests perjudicis particulars, es poden donar també perjudicis en el patrimoni, ja que algun d’aquests habitatges constitueixen edificis catalogats per alguns municipis, i el seu enderroc o canvi d’ús pot estar eventualment prohibit o restringit.

>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *