Connect with us

Actualitat

Instal.len les bigues del nou pont d’Artà

Es podrà reobrir al trànsit a mitjans de març

El pont d’accés al municipi d’Artà que es va esbucar el passat 9 d’octubre, a conseqüència del temporal, es podrà reobrir al trànsit a mitjans de març. Així ho ha anunciat aquest dijous la consellera de Territori i Infraestructures del Consell de Mallorca, Mercedes Garrido, durant la visita a l’obra.

Les cinc bigues de 16,80 metres de longitud i 17,5 tones cada una han arribat aquest dijous a primera hora al port de Palma amb vaixell, procedents de la Península. El nou pont, a diferència de l’anterior que es va endur la torrentada del passat 9 d’octubre de 2018, tindrà un cabal deu vegades superior, gràcies al sistema constructiu emprat. Si fins el dia de la tempesta el pont estava format per tub d’acer per on passava l’aigua, ara s’ha optat per estreps de formigó i bigues tauler i, per tant, un sistema constructiu obert, on l’aigua no es pugui obstruir.

El pont es va esbucar el passat 9 d’octubre, a conseqüència del temporal.

El pont nou disposarà d’un carril per sentit de 3,5 metres cadascun, que estaran separats de la via principal per una tanca mixta de fusta i acer, així com d’il·luminació. Els vorals seran d’1,80 metres i el carril bici de 2,60 metres. El cost de l’execució del pont és de 2.325.846 euros, si bé amb l’adequació del terreny el cost total de la intervenció en aquest punt de l’Ma-12 ascendeix a 3 milions d’euros.

El pont nou disposarà d’un carril per sentit de 3,5 metres cadascun, que estaran separats de la via principal per una tanca mixta de fusta i acer, així com d’il·luminació. Els vorals seran d’1,80 metres i el carril bici de 2,60 metres

Pel que fa al manteniment del pont d’en Pentinat, un bé catalogat, s’ha optat per construir la nova infraestructura d’1,5 metres en direcció a Artà, però en el mateix eix. D’aquesta manera, si fins ara quedava al descobert una cara d’aquest element protegit, amb la ubicació nova del pont en quedaran visibles tres cares.

A la visita de la instal·lació de les bigues també hi ha assistit el batle d’Artà, Manolo Galán i el cap de la unitat de la caserna general de la COMGEBAL, coronel Jesús de Quiroga.

Des del passat 4 de desembre el municipi d’Artà disposa d’un pont militar provisional que es va instal·lar per millorar l’accés al poble mentre s’estan duent a terme les obres. Un cop ja no sigui necessari, el pont es desmuntarà i es tornarà la zona a l’estat original.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *