Connect with us

Comunitat

Constituït el Consell LGTBI de Balears

El pla estratègic tindrà tres eixos bàsics: la formació i la sensibilització, la col·laboració interinstitucional i el desenvolupament

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit aquest dilluns la constitució del Consell de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals de Balears (Consell LGTBI) i ha anunciat que el pla estratègic del mateix “tindrà un pressupost d’un milió d’euros en tres anys, provinents de la Conselleria de Presidència”.
Així ho ha dit davant els mitjans de comunicació, després de la trobada al que han assistit la consellera de Presidència, Pilar Costa, i els membres del Consell LGTBI, integrat per representants dels consells insulars, ajuntaments, Parlament, agents econòmics i socials i diverses entitats cíviques.

Pel seu costat, Costa ha concretat que el pla estratègic tindrà tres eixos bàsics: la formació i la sensibilització, la col·laboració interinstitucional i el desenvolupament del Consell LGTBI.

Des de Ben Amics, una de les entitats que al costat de Chrysallis i La clau de l’Armari formen part del Consell, s’ha dit que després de l’aprovació, fa un any de la Llei contra LGTBIfobia de Balears, amb la constitució d’aquest consell la Comunitat autònoma “torna a reconèixer” a aquest col·lectiu com a “ciutadania de primera i no de segona”.

El president d’aquesta entitat, Jan Gómez, ha manifestat que “és un pas molt important” que es reconegui a entitats com la seva com a interlocutors vàlids en representació del col·lectiu i ha ressaltat el valor de “defensar els drets LGTBI que no són més que drets humans”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència