Connect with us

Actualitat

Batuda dels caçadors de Santanyí per erradicar les bosses de processionària

L’Associació de Caçadors ha colaborat amb la Regidoria de Medi Ambient

Per evitar problemes amb la processionària a l’inici de la primavera, l’Ajuntament de Santanyí, ja fa tres anys que aplica innovador sistema de tractament dels pins, injectant líquid biocida a la soca  dels arbres. Aquest tractament es fa als pins que són a espais públics, parcs i escoles, però des de la Regidoria de Medi Ambient, també s’ha demanat la col·laboració de l’Associació de Caçadors de Santanyí per complementar l’acció contra la processionària.

D’aquesta manera, durant el primer cap de setmana de febrer, els caçadors han fet una batuda per als diferents nuclis de Santanyí per obrir les bosses de l’eruga de la processionària amb les escopetes, abans de que surtin els insectes a la primavera. 

El regidor de Medi Ambient, Salvador Ferrer, ha agraït la feina dels caçadors: “Cada any els hi demanem que  ens ajudin amb aquesta tasca, i cada any els tenim més que disposats a col·laborar, i per això els hi hem de donar les gràcies. Aquesta batuda feta ara, es complementa amb el tractament d’endoteràpia amb líquid biocida que apliquem cada temporada des del 2016. Hem pogut comprovar que gairebé el 100% dels pins que van rebre el tractament, no tenen cap bossa de processionària, només als que no l’han rebut o als que es troben en zones privades hi ha alguna bossa. Per això és tan important que la feina dels caçadors es faci ara, per evitar problemes amb l’arribada de la primavera”.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència