Connect with us

Actualitat

575 persones afectades per les inundacions han pogut acollir-se a les ajudes del Consell de Mallorca

El president, Miquel Ensenyat, ha detallat aquest dijous les principals actuacions que s’ han duit a terme als municipis del Llevant

El president del Consell Miquel Ensenyat ha detallat aquest dijous les principals actuacions que la institució insular ha dut a terme als municipis afectats a les inundacions de Llevant. Durant una visita al municipi de Sant Llorenç, Ensenyat ha donat compte de les ajudes tramitades a través de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) que va aprovar la tramitació de prestacions econòmiques destinades a atendre les necessitats de les famílies afectades. En aquest sentit, «les ajudes, es podran dedicar a petits electrodomèstics, roba de casa, manteniment de la llar, mobiliari de dormitori, cuina o bany, eines de bricolatge, deshumidificadors, despeses d’aigua i electricitat, instal·lacions elèctriques o de llanterneria i pròtesis i ortopèdia».

Per municipis l’IMAS ha treballat a Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera, els principals afectats per les inundacions, on s’han dut a terme un total de 308 visites a famílies afectades, de les quals 219 s’han pogut beneficiar de les ajudes. Així mateix el nombre de persones beneficiàries ascendeix a 575, de les quals 133 són menors. En total, des de l’IMAS s’han invertit 411.262,16¿€. Durant una roda de premsa, conjunta amb la resta d’administracions implicades, el president ha recordat que “des de l’IMAS es posà en marxa una oficina d’atenció al ciutadà amb recursos humans propis (8 treballadores socials i 2 auxiliars administratius i 1 coordinadora), adscrits a la secció de Suport Tècnic Municipal que s’han encarregat d’analitzar i valorar les pèrdues ocasionades per les inundacions”. Aquesta tasca s’inicià el passat 9 de novembre del 2018 i ha finalitzat el 31 de gener del 2019.

Segons Ensenyat “Teníem ben clar que la prioritat havia de ser atendre a les persones. Aquest ha estat el primer objectiu alhora de prendre qualsevol decisió”.Ensenyat també ha detallat que Pel que fa al Departament de Desenvolupament Local, està en marxa una convocatòria de subvencions per reparar o restituir els danys en les infraestructures municipals al Llevant de Mallorca amb una inversió de 3 milions d’euros destinats a realitzar actuacions de reparació o restitució dels danys produïts per les inundacions.

L’IMAS ha treballat a Artà, Capdepera, Sant Llorenç i Son Servera, els principals afectats per les inundacions, on s’han dut a terme un total de 308 visites a famílies afectades, de les quals 219 s’han pogut beneficiar de les ajudes

El Departament de Territori i Infraestructures realitzà 22 actuacions a les carreteres afectades (21 d’elles del Consell i 1 actuació a un camí municipal). El cost total d’emergència fou de 23.845.364 euros. El president ha remarcat que “el Departament de Territori i Infraestructures va prioritzar la reconstrucció i asfaltat de les vies en les quals no es podia circular en una primera fase d’emergència. I, en una segona fase, s’ha actuat a les carreteres menys afectades i per on sí es podia circular”. Cal destacar també que “totes les actuacions s’han realitzat dins els terminis establerts, a excepció del pont d’entrada a Artà que per motius meteorològics i tècnics s’ha allargat i és per això que es va optar per la instal·lació del pont militar provisional. Actualment, només hi ha 1 tram de carretera tancada: entrada a Artà per l’Ma-12. Només queda per reobrir la carretera Ma-12 (port d’Alcúdia- Artà) que dóna accés Artà entre el km 0,5 i l’1,3 i on s’està construint un nou pont, si bé de forma provisional s’ha instal·lat un pont militar. A mitjans març es preveu que la infraestructura estarà activa.

Finalment el Departament de Medi Ambient s’ha encarregat, entre moltes accions, de la recollida dels residus generats. En concret un total de 4.621 tones han estat repartides a diversos punts de reciclatge i abocadors, d’aquests xifra, 138,54 tones retirades per l’empresa Mac Insular no han tingut cap cost per al Consell de Mallorca. El cost, però, s’estima en prop de 100.000 euros.

En total, la inversió que farà el Consell de Mallorca per front ala catàstrofe supera els 27 milions d’euros.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència