Connect with us

Comunitat

El jutge Florit exigeix el registre de telefonades d’un any sencer de la delegació de l’Agència EFE a Balears

Així com la ubicació del telèfon mòbil d’una de les periodistes

Associacions de periodistes han expressat el seu rebuig a la decisió del jutge del cas Cursach, Miguel Florit, que ha exigit el registre de telefonades d’un any sencer de la delegació de l’Agència EFE a Balears i de les comunicacions i la ubicació del telèfon mòbil d’una de les periodistes.

Així ho han manifestat des de de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) i l’Associació de Periodistes de Balears (APIB), que han qualificat “d’intolerable” l’actuació judicial que tracta d’identificar les fonts de la informació concernent a la recerca del cas.

Segons el parer de totes dues organitzacions suposa un atac al secret professional i a drets fonamentals dels periodistes per a desenvolupar la seva activitat.

A més, han recolzat el comunicat del Consell de Redacció de l’Agència que considera “inacceptable” el control de l’exercici informatiu.

La FAPE i la APIB recorden a Florit que els periodistes compten amb la protecció del dret al secret professional, el dret a la intimitat i el dret al secret de les comunicacions. Efe ha anunciat aquest dimarts que se sumarà a l’acció penal per presumpta prevaricació judicial contra el jutge impulsada davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears per Diario de Mallorca i Europa Press.

Són tendència