Connect with us

Societat

Llum verda a la construcció d’un nou edifici sanitari a Felanitx destinat a persones amb Malalties Cròniques

L’objectiu del nou centre serà millorar l’activitat assistencial, que comprèn vuit municipis i té una població superior als 140.000 habitants, el 17 % dels quals supera els 65 anys d’edat

Aquest divendres el Consell de Govern ha aprovat declarar inversió d’interès autonòmic la construcció del nou hospital d’atenció intermèdia del Sector Sanitari de Llevant basant-se en el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l’ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

El nou equipament sanitari es construirà al municipi de Felanitx, en uns terrenys que són propietat de l’Ajuntament amb qualificació urbanística d’equipament esportiu i que passaran a ser d’equipament sanitari en sòl urbà, basant-se en el Decret esmentat.

L’objectiu del nou centre hospitalari serà millorar l’activitat assistencial a la zona, que comprèn vuit municipis i té una població superior als 140.000 habitants, el 17 % dels quals (és a dir, 23.924) supera els 65 anys d’edat. A més, segons les projeccions de població de l’Institut Nacional d’Estadística, s’estima que l’any 2029 la població d’aquest sector serà de 148.990 persones i que el 20 % (29.758) tindrà 65 anys o més. Aquest increment del 17 % al 20 % és fonamental per calcular els recursos necessaris del nou hospital. Aquestes dades mostren una tendència cap a l’envelliment de la població i, en conseqüència, cap a l’increment progressiu de les malalties cròniques.

Es construirà, en uns terrenys que són propietat de l’Ajuntament amb qualificació urbanística d’equipament esportiu i que passaran a ser d’equipament sanitari en sòl urbà

A tot això cal sumar-hi l’augment exponencial de la població de les Illes Balears, amb nivells alts d’afluència turística i amb necessitats socials i sanitàries creixents. En conseqüència, en el marc de la implantació del Pla d’Atenció a les Persones amb Malalties Cròniques, el Servei de Salut de les Illes Balears ha detectat la necessitat de disposar, al Sector Sanitari de Llevant, d’un espai que permeti ubicar-hi un dispositiu assistencial per al tractament i l’internament de pacients crònics que inclogui un ampli abast de casos, com ara la convalescència, els pacients crònics avançats, les cures pal·liatives cròniques i/o oncològiques i les cures especials.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència