Connect with us

Actualitat

Manacor vol que l’Estat reguli l’ocupació il·legal

Davant les múltiples queixes de veïns i un augment de les denúncies, el Consistori demanarà a l’Estat que intervingui en aquesta problemàtica

Per tal d’intentar fer alguna cosa per tal de pal·liar un problema que va creixent dia a dia a la localitat, tant a l’interior com a la costa, on es van presentar les primeres ocupacions, i per tal doncs, d’evitar l’avanç d’aquest moviment, l’Ajuntament manacorí va presentar una moció al plenari del mes de maig on es demanaven solucions davant aquest problema. La moció va ser presentada pels Grups Municipals del PI, PP I AIPC.

La idea seguia la proposta feta per Proposta per les Illes a nivell balear que ha demanat la condemna per part del Parlament de l’ocupació il·legal.

L’objectiu del consistori és instar al Govern central a què canviï la normativa del Codi Penal per a poder frenar aquesta problemàtica, però la realitat és molt més complexa.

Són molts els veïns que es queixen que no es pugui treure als ocupes de manera senzilla, ja que pareix evident que és una invasió de la propietat privada.

La realitat és que si una persona troba els ocupes instal·lats a la vivenda, la Policia no pot fer-hi res, perquè així ho estableix la llei. Només en cap de trobar als ocupes “in situ” en el moment de l’ocupació la Policia podria actuar, ja que seria com un robatori.

En el cas que ja siguin dintre, que és el que passa en la majoria de casos, ja que els propietaris no solen adonar-se’n de l’ocupació fins al cap d’un temps, s’haurà de presentar una denúncia per usurpació.

“La usurpació està regulada per l’article 245.2 del Codi Penal, i per tant es pot denunciar. Després es tramita el procediment penal i el jutge emet una ordre judicial de desnonament, i davant això, els ocupes han de sortir sí o sí”, explicà l’advocada Catalina Bassa.

“El problema real és que aquestes ordres judicials poden tardar anys a causa de la lentitut dels jutjats i per això pareix que no es fa res”; afegeix l’advocada.

Amb tot, la idea del plenari és que l’Estat reguli aquesta problemàtica i agilitzar doncs les ordres judicials per tal que els propietaris puguin recuperar la seva vivenda en menys d’una setmana. Així, la regidora Catalina Riera es va queixar de què aquesta problemàtica “no té una resposta adequada ni àgil ni contundent per part de la normativa aplicable” i aquesta és la intenció del grup municipal.

Cada dia es coneix un nou més d’ocupació il·legal al municipi i tot i que des de la Policia encara no poden oferir xifres exactes d’aquest augment, el creixement es fa palpable en el dia a dia de la gent.

 

 

 

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència