Connect with us

Comunitat

Joan Carles Verd es perfila com a número dos de Xisca Mora en la candidatura del Pi al Consell

El partit regionalista vol aprofitar l’experiència de l’actual president de la FELIB

Xisca Mora, batlessa de Porreres, serà la candidata del Pi en el Consell de Mallorca en substitució d’Antoni Pastor i després de no tenir competència en les primàries que ha organitzat el partit durant aquest mes de gener. El que succeeix és que necessiten a un acompanyant amb experiència per a poder apuntalar la llista a la institució insular. La formació de Jaume Font ha pensat en el batle de Sencelles i president de la Federació d’Entitats Locals de Balears (FELIB), Joan Carles Verd, tot i que l’anunci encara no s’ha fet oficial per part del partit. Verd acumula molts anys en la política municipal, farmacèutic de professió, i ja va ser candidat d’Unió Mallorquina en unes eleccions europees.

Cal recordar que Verd ha estat l’únic càrrec supramunicipal cedit pel Pacte d’Esquerres al Pi, ja que la presidència de la FELIB habitualment és ostentada per un batle d’algun dels partits que estan al capdavant del Govern. Va ser una deferència del PSOE i Més per Mallorca cap al partit regionalista a canvi de poder comptar amb el seu suport, de tant en tant, al Parlament i en el Consell de Mallorca.

La més que probable retirada de la primera línia política d’Antoni Amengual, actual conseller del Pi en el Consell per a dedicar-se al seu despatx professional, fa que s’hagi pensat en Joan Carles Verd per a ser el número dos de Mora. Una candidata que ha estat impulsada des del mateix aparell del partit per a substituir a Pastor i que dimecres passat ja va presentar els avals per a participar en les primàries on no tindrà contrincant i serà proclamada de forma directa. Es tracta d’un procés intern que està absolutament controlat, ja que la batlessa de Porreres fa temps que sona com a candidata, especialment quan es van fer cada vegada més notòries les desavinences entre Antoni Pastor i la cúpula regionalista que lideren Font i Melià.

Maria Antònia Sureda repetirà gairebé amb total seguretat com a número dos al Parlament i també serà la candidata del partit a l’ajuntament d’Artà

D’altra banda, l’artanenca Maria Antònia Sureda repetirà gairebé amb total seguretat com a número dos al Parlament i també serà la candidata del partit a l’ajuntament d’Artà, després que Tolo Gili hagi decidit deixar la primera línia política. Font i Melià han volgut premiar la fidelitat de Sureda.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *