Connect with us

Comunitat

El Govern trasllada a Madrid la seva preocupació pels efectes que el Brexit pugui tenir a l’economia de Balears

Principalment pel que fa al turisme i a les garanties de connectivitat aèria

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el director general de Relacions Institucionals i Acció Exterior, Josep Claverol, han participat aquest dijous en la 60a sessió de la Conferència per a Assumptes Relacionats amb la Unió Europa (CARUE), que s’ha celebrat a Madrid. El principal assumpte que s’ha tractat ha estat la informació sobre el Brexit, en el si de la CARUE, un “fòrum imprescindible d’intercanvi d’informacions entre el Govern d’Espanya i els diferents governs autonòmics”, tal i com ha assenyalat la ministra de Política Territorial i Funció Pública de l’Estat.

El conseller Negueruela ha indicat en acabar la reunió que ha traslladat als representants del ministeri les preocupacions i inquietuds del Govern de les Illes Balears en relació a la seva economia, en especial pel que fa al turisme i a les garanties de connectivitat aèria. Negueruela ha fet èmfasi en aquest punt, que és molt important per al conjunt de l’Estat, però especialment transcendent en una comunitat turística com les Illes Balears, que rep més de 3,6 milions de visitants britànics anualment, ha indicat Negueruela.

El conseller Negueruela també ha plantejat que es treballin solucions perquè companyies com Iberia o Vueling, que pertanyen al grup britànic IAG, no pateixin cap tipus de restricció en els vols domèstics dins el territori nacional, de tal manera que quedin garantida la xarxa de connexions regionals i que el Brèxit no hi pugui tenir cap efecte no desitjat.

En tot cas, a falta de materialitzar-se la desconnexió, a dia d’avui la incidència del Brexit a les Illes Balears és mínima, ja que aspectes com la despesa turística dels britànics, segueixen presentant valors positius, amb un augment global de la despesa britànica per enguany.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència