Connect with us

Comunitat

Balears pren mostra de l’Agència Valenciana de Seguretat i de Resposta a Emergències

Una delegació del Govern ha conegut de primera mà el model d’integració de la gestió d’emergències recentment implantat a la Comunitat Valenciana

Una delegació del Govern encapçalada per les conselleres Pilar Costa i Catalina Cladera, han mantingut una trobada amb els responsables de l’Agència Valenciana de Seguretat i de Resposta a Emergències, amb el seu director José María Ángel al capdavant, a la seu de l’Agència, a la localitat valenciana de l’Eliana.

Algunes de les propostes de millora de la gestió d’emergències a Balears que s’exposen en el document tècnic de l’Informe de Pla Inunbal per les inundacions del Llevant de Mallorca, apunten en la direcció de poder crear una Agencia Balear d’Emergències per a millorar la coordinació entre els diferents organismes que depenen del Govern i que normalment s’activen en el cas d’una emergència. Un organisme de similars característiques i funcionalitats a l’Agència Valenciana de Seguretat i de Resposta a Emergències.

Catalina Cladera ha remarcat la importància de “poder conèixer altres experiències de gestió d’emergències arreu de l’Estat per millorar els estàndards de funcionament dels nostres mecanismes a les Illes”. En aquest mateix aspecte Cladera ha posat de manifest “la integració de totes les cridades d’emergència que es realitzen a la Comunitat Valenciana a un sol centre de l’112, que és l’encarregat d’alertar a cada organisme de manera automatitzada en funció de les necessitats de cada cas”.

Algunes de les propostes de millora de la gestió d’emergències a les Illes que s’exposen en el document tècnic de l’Informe de Pla Inunbal per les inundacions del Llevant de Mallorca, apunten en la direcció de poder crear una Agencia Balear d’Emergències

De la seva banda, la consellera Pilar Costa ha destacat que “l’experiència de l’Agència Valenciana es pot incorporar a la feina de la Comissió d’Estudi i Disseny del Model Autonòmic d’Emergències a les Illes Balears”. Precisament aquesta comissió manté la seva primera reunió aquest mateix divendres, un cop les conclusions de l’Informe del Pla Inunbal per les inundacions del passat 9 d’octubre al Llevant de Mallorca ja són públiques des del passat dia 18, quan van ser presentades en Consell de Govern i als organismes que van intervenir en l’emergència.

La visita s’ha celebrat en el marc de la línia de col·laboració entre el Govern de les Illes Balears i de la Generalitat Valenciana pel que fa a polítiques d’emergències i d’interior.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència