Connect with us

Oci i Cultura

Sa Màniga millora la seva eficiència energètica

Aquesta millora es farà amb la subvenció de gairebé 300.000 que l’Ajuntament llorencí ha rebut del Consell

Les intervencions per millorar l’eficiència energètica de l’auditori de sa Màniga ja s’han iniciat gràcies als 275.407 euros que l’Ajuntament ha rebut del Consell de Mallorca.

Amb aquests doblers, es pretén aconseguir un gran estalvi energètic que implicarà no només  un estalvi econòmic sinó també una reducció de la contaminació. Segons el balte del municipi, Mateu Puigrós; “aquesta inversió ens suposarà un important estalvi energètic, i en un termini de set anys estarà amortitzada”

Per fer-ho, s’aplicarà pintura tèrmica a tot l’edifici i la protecció de les vidrieres amb làmines d’alta reflexió solar, a més de la instal·lació de 102 plaques solars a la coberta de l’edifici.

La pintura termoaïllant s’està aplicant tant a la façana com a la coberta. Una vegada es finalitzi es començarà amb les vidrieres e l’edifici, que es revestiran per la seva cara interior amb làmines tèrmiques, transparent sota el voladís de l’entrada i amb efecte mirall d’alta reflexibilitat a la resta de les finestres. Així s’aconseguirà que, a l’hivern, l’interior sigui més calent que l’exterior perquè les làmines actuen inversament i limiten la pèrdua de calors de l’edifici.

La idea és  aconseguir reduir el consum després d’haver realitzat un estudi energètic a partir de les factures del consum elèctric del 2015. Arràn d’aquest, es va proposar una possible solució encaminada a millorar l’eficiència energètica i a la implantació d’energies renovables que ara es podrà dur a terme.

Són tendència