Connect with us

Actualitat

La SAM renova la flota amb vehicles elèctrics i multiplica els punts de recàrrega a Manacor

L’empresa pública de serveis ha iniciat la transició a les energies renovables

L’empresa de serveis del municipi de Manacor (SAM) ha iniciat la transició a les energies renovables i la millora de l’eficiència dels equipaments, la xarxa i els serveis que ofereix. Així, a més “apostar per les energies d’origen renovable amb la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques que permeten obtenir energies netes i, al mateix temps, reduir la factura elèctrica, també hem apostat per renovar la flota de la SAM amb vehicles elèctrics i multiplicar el nombre de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics que hi ha al municipi”, ha explicat la presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó.

“Aquest compromís amb les energies renovables i de lluita contra el canvi climàtic és fruit de l’adhesió de l’Ajuntament de Manacor al Pacte de Batles i Batlesses, que és una iniciativa de la Comissió Europea que va sorgir el 2008, amb l’objectiu de reduir, com a mínim, un 20% les emissions de diòxid de carboni per l’any 2020″ ha explicat el vicepresident de la SAM, Joan Sagrera. Així, hem posat en marxa la transició a les energies renovables per tal de reduir emissions de gasos d’efecte hivernacle, d’augmentar la producció d’energia a partir de fonts renovables i d’augmentar l’eficiència energètica a tot el municipi”, afegeix Sagrera.

Maria Antònia Sansó i Joan Sagreras, han comparegut aquest dimecres en roda de premsa.

Així, ja estan en marxa les plaques solars fotovoltaiques del recinte dels depòsits del Serralt. Es tracta d’una “inversió d’uns 100.000 euros que ha estat subvencionada al 80% pel Govern Balear, així la SAM ha aportat 20.000 euros al projecte i en un any la nostra inversió estarà amortitzada perquè el consum elèctric del recinte dels depòsits durant un any costava precisament 20.000 euros”, ha explicat Maria Antònia Sansó.

A més, els tres pous de la zona sud de la ciutat també comptaran amb plaques fotovoltaiques per a autoconsum. I també es preveu la instal·lació de plaques a la planta depuradora.

Els tres pous de la zona sud de la ciutat també comptaran amb plaques fotovoltaiques per a autoconsum. També es preveu la instal·lació de plaques a la planta depuradora

“A més de substituir per vehicles elèctrics tota la flota del servei d’aigües i incorporar així set furgonetes, un furgó i un turisme que costaran uns 300.000 euros, també instal·larem setze nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics”, ha explicat Joan Sagrera. S’invertiran uns 200.000 euros en els nous punts de recàrrega, que s’instal·laran a l’estació del tren, a la plaça de Ramon Llull, als aparcaments de Porto Cristo, als de la plaça de Sant Jaume i als de na Camel·la. D’aquesta manera, “només amb les inversions fetes, en els pous, en la reducció de pèrdues d’aigua a la xarxa i en el sistema de depòsits, el sistema de captació i distribució d’aigua ha passat de consumir 1.500.000 Kwh l’any 2016, a 1.250.000 Kwh el 2018”, ha explicat la presidenta de la SAM, Maria Antònia Sansó. Però “encara més important és que segons les nostres previsions l’any 2020 reduirem el consum fins als 1.000.000 Kwh i l’any 2022 assolirem la fita dels 500.000 Kwh”, ha conclòs Maria Antònia Sansó.

Són tendència