Connect with us

Artà

Artà acollirà la presentació del primer llibre científic sobre prehistòria balear

El llibre del científic Mark Van Strydonck serà presentat aquest dimarts a les 20:00h a Ca na Batlesa

Aquest dimarts 23 de maig, es presenta a Artà el llibre “Del Myotragus a Cecili Metel; un viatge a la prehistòria de Mallorca i Menorca”. Un llibre científic sobre la prehistòria de les Illes, escrit per Mark Van Strydonck i traduït per Antoni Puig, qui farà la presentació d’aquest a través d’una xerrada que té l’objectiu d’apropar la prehistòria balear a petits i grans.

El llibre de Van Strydonck recull els coneixements científics més importants sobre la prehistòria de Mallorca i Menorca de forma entretinguda i de fàcil enteniment per a tothom.

L’arqueòleg i traductor d’aquest; Antoni Puig no dubta en afirmar que era important que hi hagués un llibre científic a l’abast de tothom i que tots ho poguessin entendre i és que ell, que ha treballat a les Païsses d’Arta recorda: “Quan visitaves un jaciment arqueològic a Mallorca o Menorca i, després de respondre preguntes per més d’una hora, els visitants et demanaven quin llibre els podies recomanar, el panorama no era molt esperançador”. I és que fins ara no hi havia cap títol concret per ampliar coneixements sobre prehistòria balear adreçat al gran públic.

Així, aquest llibre ens parla d’edificis que només existeixen a les Balears, com els talaiots i les taules, ens explica rituals funeraris com els misteriosos enterraments amb calç viva, i ens descriu els santuaris talaiòtics i les hipòtesis que els relacionen amb algunes estrelles. Però també ens parla de les navetes, dels cèlebres foners balears i de l’arribada dels primers colonitzadors a les illes.

Tot amb la rigorosa científica de fer l’anàlisi de restes orgàniques per datar-les amb la tècnica del carboni 14 i treballar de la mà dels més prestigiosos arqueòlegs de les Balears.

Amb més de 100 fotografies i il·lustracions aquest llibre, representa no només una manera fàcil d’accedir als darrers coneixements sobre l’època prehistòrica sinó que esdevé una guia completa i fàcil dels més importants jaciments de Mallorca i Menorca.

Mark Van Strydonck és el director del Laboratori de Radiocarboni al Reial Centre d’Estudis del Patrimoni Cultural a Brussel·les (Bèlgica). Des de fa més de 25 anys col·labora amb institucions científiques d’Espanya, Estats Units i Anglaterra desenvolupant diferents projectes de recerca arqueològica a les Illes Balears.

 

 

 

 

 

 

 

Són tendència