Connect with us

Oci i Cultura

La XV Marató de Rondalles centren la setmana dedicada a Antoni M. Alcover

Del 28 de gener al 4 de febrer

Dijous dia 31 de gener i divendres dia 1 de febrer les rondalles, els escolars, el teatre, la música i tothom que ho desitgi ompliran el de fantasia la Institució Antoni M. Alcover. Els alumnes dels tres instituts del municipi, l’estudiant Guillem Galmés, la directora de l’escola Simó Ballester, Margalida Obrador, l’actriu Margalida Amengual, els representants de l’entitat Xítxeros amb empenta i diversos grups teatrals i musicals seran els que contaran rondalles durant la marató d’enguany.

Però la Setmana Alcover començarà abans, dilluns dia 28 de gener a les 20 h, amb l’acte institucional d’obertura. La batlessa de Manacor, Catalina Riera, acompanyarà la directora de la Institució Alcover, Bàrbara Sagrera; els familiars de Mossèn Alcover, els estudiosos de la seva obra i tothom que vulgui assistir-hi a la presentació de la biografia per a joves lectors Alcover, l’home de les paraules, obra de la professora de la Universitat de les Illes Balears, Caterina Valriu.

Dimarts dia 29 a les 20 h, l’espectacle del cicle Amarats Alcover, paraules i viatges, omplirà el celler de la Institució Alcover. Es tracta d’una proposta artística de Francesca Vadell i Gabriel Oliver ‘Torres’ que ha estat creada especialment per a l’ocasió. L’endemà, dimecres dia 30 de gener, a les 19 h es presentarà la traducció a l’àrab de Cinc rondalles mallorquines d’Antoni Maria Alcover. A més els assistents podran gaudir de l’acompanyament musical d’Abdel Kader. Dijous dia 31, a part de la marató de rondalles, l’Associació d’Amics de la Institució Alcover oferiran a partir de les 17 h un taller de romanços.

Divendres dia 1 de febrer continuarà la XV Marató de Rondalles i dissabte dia 2 de febrer l’estima dels manacorins i manacorines vers la figura de Mossèn Alcover sortirà al carrer amb l’ofrena floral a l’obelisc situat al passeig Na Camel·la. I per acabar la setmana Alcover, dilluns dia 4 de febrer a les 20 h, la Institució Alcover acollirà la conferència de Gabriel Barceló L’escola Municipal de Mallorquí i Mossèn Alcover.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència