Connect with us

Comunitat

Satse diu que les Urgències de Son Espases estan “col·lapsades”

El Sindicat d’Infermeria reclama la contractació de més personal davant “situacions caòtiques” com la de pacients asseguts en butaques en els passadissos de l’hospital

El Sindicat d’Infermeria (Satse) de Balears ha denunciat aquest dimarts que el servei d’Urgències de Son Espases, es troba “col·lapsat per segon dia consecutiu”. Segons les dades facilitades per Satse, a les nou del matí “hi havia 72 pacients pendents d’assignació de llit” en el citat centre hospitalari de Palma.

La zona de lliteres, que ara disposa de 24 places, “està completa i ha estat necessari desplaçar a altres 24 pacients a altres zones d’Urgències que no estan habilitades per a tal fi, com la zona de tractaments de boxs i traumatologia”. Segons Satse, “s’estan produint situacions caòtiques, amb pacients asseguts en butaques en els passadissos esperant el seu llit”.

El citat sindicat també ha denunciat que “la zona 0F, que disposa de 8 llits, continua tancada” i que “12 llits de l’Hospital Verge de la Salut, adscrit a Son Espases, es van obrir ahir capvespre in extremis, davant la gravetat de la situació”. A més, els 30 llits de la planta de convalescència B de l’Hospital General, que serveix de suport a les Urgències de Son Espases, romanen tancades per obres des de fa dues setmanes.

Segons les dades facilitades per Satse, a les nou del matí “hi havia 72 pacients pendents d’assignació de llit”

“Tot aquest caos està provocat per l’arribada de l’epidèmia de grip, però també per l’absoluta falta de previsió de la Gerència de l’Hospital Son Espases, que ha tornat a reaccionar tard”, diu el sindicat.

Són tendència