Connect with us

Actualitat

Surt a concurs l’adjudicació de solars públics per a nous habitatges a Manacor, Llucmajor, Vilafranca i Son Servera

Es podran construir cinc edificis que sumen 117 habitatges en els cinc municipis

El Govern ha presentat aquest dilluns el concurs per a l’adjudicació de cinc solars públics, amb els seus respectius projectes arquitectònics, per a la construcció de 117 habitatges per part de cooperatives en cessió d’ús.

La Llei d’Habitatge de les Illes Balears regula les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús, un nou model d’accés a l’habitatge diferent de la propietat o el lloguer a través de cooperatives.

Amb la cobertura legal de la Llei de l’Habitatge, la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha posat en marxa el programa Cohabita, que consisteix en la cessió de sòl públic i projectes arquitectònics per part de l’IBAVI a cooperatives d’habitatge per a l’autopromoció d’habitatge protegit en règim de cessió d’ús durant 75 anys (prorrogables fins a 99).

És un model d’accés a l’habitatge on la cooperativa, constituïda sense ànim de lucre, assumeix el dret de superfície del sòl i construeix els immobles, i les persones sòcies de la cooperativa tenen el dret d’ús d’aquests immobles.

És una fórmula de gestió col·lectiva que administra i conserva l’edifici i també decideix el model de convivència que es vol impulsar.

Després d’ aquesta fase informativa ara s’obre el procés formal perquè les cooperatives interessades (o aquelles persones interessades que decideixin constituir-ne) puguin presentar-se al concurs que convoca l’IBAVI posant, gratuïtament, a la seva disposició cinc solars amb cinc projectes arquitectònics d’habitatge ja redactats.

Les bases del concurs es publicaran al BOIB aquest dissabte dia 19 de gener. A partir de la propera setmana, els interessats en desenvolupar aquests projectes podran presentar les ofertes, seguint els criteris que marquen les bases del concurs.

Seran 117 habitatges pels quals els cooperativistes que hi accedeixin hauran de pagar mensualment molt manco del que pagarien en un procés d’adquisició d’un immoble en propietat.

Els solars i projectes que estan dins el programa Cohabita i als que podran optar els cooperativistes són:

Una promoció de 42 habitatges al carrer Es Cos, núm. 53, de Son Servera.
Una de 21 habitatges al carrer Es Molí Nou, núm 1, de Vilafranca de Bonany.
Una de 11 habitatges al carrer de Lleó XIII, núm.15, Manacor.
Una de 23 habitatges al carrer Grup Escolar, núm. 73, de Llucmajor.
Una de 20 habitatges al carrer Balanguera, núm.17, de Santa Maria del Camí.

Són tendència