Connect with us

Oci i Cultura

Presentat el futur Centre d’Investigació i Documentació del Patrimoni Arqueològic de Son Fornés a Montuïri

Finançat a través de l’Impost de Turisme Sostenible

El Govern i l’Ajuntament de Montuïri han presentat aquest divendres el Centre d’Investigació i Documentació del Patrimoni Arqueològic de Son Fornés, un projecte museístic que compta amb un pressupost d’1,6 milions d’euros i que és finançat per part del Govern de les Illes Balears, a través de l’Impost de Turisme Sostenible, i de Fundatur.

El jaciment arqueològic de Son Fornés compta amb una trajectòria de més de 40 anys d’investigacions i és un dels jacients més importants de les Illes Balears. Es va inaugurar l’any 2001 amb la finalitat d’investigar, preservar i divulgar les troballes arqueològiques del jaciment. Es remunta a més de 3.000 anys enrere, a l’època talaiòtica, de quan destaquen els seus edificis més emblemàtics.

El Centre d’Investigació i Documentació del Patrimoni Arqueològic de Son Fornés continuarà desenvolupant les línies d’actuació del Museu Arqueològic de Son Fornés. Integrarà les àrees d’investigació, de recerca i pedagògica. Així mateix es rehabilitaran les cases de la possessió de Son Fornés. D’aquesta manera, a més de preservar el medi natural i recuperar i rehabilitar el patrimoni històric i cultural, es fomentarà la desestacionalització i s’impulsaran projectes de recerca científica, desenvolupament i innovació tecnològica. Amb aquestes accions es contribuirà també a la diversificació econòmica.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *