Connect with us

Societat

El darrer episodi de les clavegueres de l’Estat: Villarejo tenia punxats els telèfons de la Moncloa, del PSOE i del PP

L’excomissari controlava 4.000 telèfons i més de 15.000 telefonades. També els mòbils de diversos empresaris i polítics

L’excomissari de la policia espanyola José Manuel Villarejo tenia intervinguts els telèfons de la Moncloa, de la seu del PSOE al carrer Ferraz i de la seu del PP al carrer Gènova, a Madrid.

Villarejo, que continua en presó preventiva acusat de delictes d’organització criminal, extorsió, suborn i blanqueig de capitals, protagonitza un altre episodi del serial de les clavegueres de l’Estat. Aquest divendres han aparegut noves informacions. Segons El País, alguns dels ex-alts càrrecs afectats s’estan plantejant interposar una querella col·lectiva.

Són unes gravacions que li hauria encarregat el BBVA per obtenir informació compromesa que permetés a la direcció del banc pressionar Sacyr i el PSOE, que en volien controlar l’accionariat. Això va passar en ple mandat de José Luis Rodríguez Zapatero.

L’excomissari controlava 4.000 telèfons i més de 15.000 telefonades. També els mòbils de diversos empresaris i polítics. Per aquest encàrrec, segons El Confidencial, Villarejo va cobrar mig milió d’euros.

Per acabar d’arrodonir el brut assumpte,  el BBVA li hauria aportat els moviments dels comptes bancaris de les persones que investigava. Altres mitjans, també informen que Villarejo hauria elaborat informes des del 2014 sobre Artur Mas i Unió Democràtica de Catalunya a petició de Mariano Rajoy.

 

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *