Connect with us

Actualitat

Denuncien desenes d’arbres tallats i arrabassats prop de torrents de Petra i Manacor

Terraferida demana a la Conselleria de Medi Ambient que paralitzi aquestes “neteges salvatges” i cessi als responsables d’aquestes actuacions

Fa uns dies Terraferida denunciava la destrossa del Torrent de na Llebrona (Manacor) al seu pas per Sa Vall. Aquest col.lectiu denunciava que aquestes neteges tan agressives, tenen conseqüències desastroses pel patrimoni natural de Mallorca i que s’havien fet malbé alguns boscos de ribera formats per polls (Populus nigra). Aquests, estaven ferits per maquinària pesant i amb grans arrels arrabassades, el que els exposa a fongs molt agressius que poden generar-los podridures mortals i a ser tombats pel vent. Terraferida també denuncia una altra “neteja salvatge” al Torrent de na Borges (Santa Margalida).

Segons Jaume Adrover, “avui hem pogut visitar aquestes zones i hem localitzat desenes i desenes d’arbres tallats arrabassats i ferits als dos torrents. Es tracta de les espècies poll negre (Populus nigra), poll blanc (Populus alba) i om (Ulmus minor). Chopo, Álamo blanco i olmo respectivament, en castellà. No sembla possible que l’administració encarregada de vetllar per la conservació d’aquests boscos protegits, catalogats com a “Hàbitats d’interès comunitari” i inclosos dins la “Directiva hàbitats” 92/43/CEE (Annex I), sigui la que ha encarregat aquestes actuacions”.

Terraferida demana a la Conselleria de Medi Ambient que paralitzi aquestes “neteges” salvatges i cessi als responsables d’aquestes actuacions.

 A banda de la destrossa d’aquests boscos protegits, Terraferida també considera que “aquestes actuacions estan fent malbé estructures d’enginyeria hídrica tradicional, com parets seques, murs de contenció, síquies i albellons que fan una funció primordial de drenatge”.

Valora aquest article
>
Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *