Connect with us

Comunitat

La grip comença a saturar, puntualment, les urgències

Els hospitals públics i els serveis d’atenció primària de Balears han atès un total de 24.308 casos durant aquesta setmana

Els hospitals públics i els serveis d’urgències d’atenció primària han atès un total de 24.308 urgències durant aquesta setmana; 7.505 d’elles, als hospitals de la xarxa pública i 16.803, a les urgències d’atenció primària. Un 12,21% de les urgències hospitalàries han requerit d’ingrés. Per la seva banda, els centres d’atenció primària  han diagnosticat 932 casos amb síndrome gripal.

Durant la mateixa setmana de l’any passat, les dades mostraven una major activitat assistencial, ja que es varen atendre 27.212 urgències, 8.819 als hospitals i 18.393 als centres de primària, que varen diagnosticar 2.506 casos amb síndrome gripal.

D’altra banda, el servei d’informació 061 Salut Respon ha registrat aquesta setmana un total de 446 consultes telefòniques. Els motius més freqüents de les cridades han estat consultes sobre fàrmacs, seguit de febre en adults, dificultats respiratòries i vòmits.

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 31 de desembre al 6 de gener, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 40,3, inferior a la taxa estatal, que es va situar en 47,6, però superant el llindar d’activitat epidèmica, situat en el 35,35. Així doncs, durant la primera setmana de l’any, es va entrar en activitat epidèmica, tot i que el seu nivell d’intensitat és baix però d’evolució ascendent.

El seu nivell d’intensitat és baix però d’evolució ascendent, segons les autoritats sanitaries

El Servei de Salut va activar el passat 1 de desembre el pla per donar resposta a l’increment de l’activitat assistencial que es preveu per a aquesta època de l’any a causa de la major incidència de casos de grip als serveis d’urgències dels hospitals i als centres d’atenció primària. L’objectiu del Servei de Salut és donar una resposta ràpida durant les setmanes amb les taxes de grip més altes.

Cal recordar a la població que davant una urgència lleu acudeixi als serveis d’urgència dels centres de salut, deixant així les urgències dels hospitals per als casos més greus.

Són tendència