Connect with us

Actualitat

Detingudes vuit persones a Manacor per una estafa de 25 milions d’euros a un centenar d’empreses

Els delinqüents realitzaven atacs informàtics a firmes amb elevada facturació i desviaven doblers de pagaments als seus comptes

La Policia Nacional ha detingut vuit persones a Manacor per una estafa de 25 milions d’euros a un centenar d’empreses de tot el món. Els delinqüents, a través de la tècnica ‘man in the middle’, realitzaven atacs informàtics a firmes amb un elevat volum de facturació, interferien els correus electrònics amb pagaments i desviaven els doblers als seus comptes corrents. Dues persones més d’aquesta banda han estat arrestades a Toledo i Castelló.

Els delinqüents conformaven un grup altament especialitzat que utilitzava tot tipus de tècniques per a realitzar estafes: cartes nigerianes, càrrecs fraudulents en comptes bancaris de particulars o frau del CEO. Com a mínim un centenar d’empreses es considera que han estat víctimes d’aquesta banda a Espanya, França, Alemanya, Itàlia, Mèxic i la Xina. Mitjançant el ‘frau del CEO’ l’organització es posava en contacte amb un empleat que tingués capacitat per accedir als comptes de l’empresa escollida com a víctima. Es feien passar pel seu superior o el seu cap per sol·licitar una operació financera suposadament confidencial i urgent. La investigació policial es va iniciar quan agents de la Secció de Fraus Financers de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) Central de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Comissaria de Manacor, van detectar diverses víctimes d’aquestes estafes a Jerez de la Frontera.

Arran de les indagacions, van detectar que hi havia afectats de l’organització per tot Espanya. La seva activitat delictiva s’havia perllongat durant més de tres anys. Per cometre les estafes, els delinqüents es feien prèviament amb documentació falsa amb la qual obrien comptes en diferents entitats bancàries. Per mitjà de sofisticats atacs informàtics, aconseguien interceptar correus electrònics d’aquestes empreses. Atacaven el correu electrònic del client, s’apoderaven del correu del proveïdor i li indicaven on havia de fer el pagament. Finalment, interceptant les comunicacions entre proveïdor i client. En enviar les dades del compte, aquests els feien arribar la de l’organització.

Són tendència