Connect with us

Actualitat

Tres metges de l’Hospital de Manacor denuncien a un pacient per agressió, insults i amenaces

El Comib condemna l’atac i anuncia que es personarà com a acusació particular davant aquest nou cas de violència contra personal sanitari

El Col·legi de Metges dels Illes Balears (Comib) expressa la seva condemna per l’agressió a tres facultatius a l’Hospital de Manacor, que van sofrir l’atac, els insults i les amenaces d’un pacient al qual acaben d’intervenir. Els metges agredits, una cirurgiana, un cirurgià i un anestesista han acudit aquest matí a la Comissaria de Policia de Manacor per a interposar la denúncia contra l’individu que va protagonitzar l’atac, denúncia que han acompanyat amb els corresponents parts de lesions.

La presidenta del Comib, la doctora Manuela García Romero, ha fet arribar el suport de la institució col·legial als metges agredits i el rebuig i la repulsa per aquest nou atac a professionals sanitaris.

Els fets van ocórrer el passat dilluns, després d’una intervenció quirúrgica realitzada a un pacient, que es va desenvolupar amb èxit i sense complicacions. Aquest pacient, quan es disposava a sortir de la sala de reanimació després de l’operació, va començar a mostrar-se agitat i va començar a proferir insults i amenaces de mort al personal sanitari que li atenia.

Els professionals van intentar calmar-ho amb la presència dels seus familiars, però en aquest moment l’home es va posar encara més agressiu i amenaçador; va copejar en la cara a un dels cirurgians que va intentar contenir-lo i va intentar agredir a l’altra cirurgiana que li va intervenir. Aquesta doctora va haver d’escapar de la zona, mentre el pacient la va perseguir pels passadissos de l’hospital fins que ella va poder refugiar-se en un bany.

El pacient va perseguir a una doctora pels passadissos de l’hospital fins que ella va poder refugiar-se en un bany

Finalment, la presència d’una patrulla de la Policia Nacional va aconseguir contenir l’actitud del pacient, per al que els agents van haver d’emmanillar-lo. Els facultatius descarten que l’actitud agressiva del pacient tingués relació amb els possibles efectes de l’anestèsia, ja que la intervenció es va desenvolupar segons el que es preveu i ja havien estat neutralitzats els efectes de la mateixa en l’àrea de reanimació.

La cirurgiana que va haver de refugiar-se de l’atac del pacient en els banys de l’Hospital, fins a l’arribada de les forces de seguretat, ha manifestat que va viure l’agressió “amb angoixa i morta de por” ja que “ens vam veure impotents i totalment desprotegits” davant un comportament que “mai abans havíem vist en un pacient”. La doctora lamenta que “no estem acostumats a aquest tipus de violència, per la qual cosa els professionals ens sentim desprotegits davant fets així”.

La institució col·legial es personarà com a acusació particular en aquest cas, en defensa dels professionals atacats, i els oferirà el seu suport a través de l’Observatori d’Agressions del Col·legi de Metges, que recollirà aquesta nova agressió i efectuarà un seguiment del cas, com fa habitualment quan té coneixement d’actes violents contra professionals mèdics.

Són tendència