Connect with us

Comunitat

Lloseta acollirà la planta de creació d’hidrogen renovable més gran d’Europa

Vuit projectes industrials amb una inversió de 42 milions d’euros seran els encarregats de dotar de nova vida les instal·lacions de la cimentera Cemex

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han presentat avui dimecres un acord per a la reindustrialització de Lloseta després del tancament de Cemex.

Vuit projectes industrials amb una inversió de 42 milions d’euros seran els encarregats de dotar de nova vida les instal·lacions de la cimentera. El compromís, segons ha detallat Armengol, és mantenir 50 llocs de feina, la contractació de 70 persones per executar les obres de les noves instal·lacions i 40 contractacions més de manera indirecta.

El projecte més innovador correspon a les empreses ENAGAS i ACCIONA que construiran la planta de creació d’hidrogen renovable més gran d’Europa a la qual també s’afegirà un parc fotovoltaic.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i la presidenta del Govern, Francina Armengol, han presentat avui dimecres un acord per a la reindustrialització de Lloseta després del tancament de Cemex.

Permetran la creació de més de 50 llocs de treball directes, 40 d’indirectes i 70 més per construir les noves instal·lacions

Cemex assumeix sis projectes: una planta de tractament d’àrids, una planta asfàltica, un centre de logística a planta, un centre de distribució a Sitges d’emmagatzematge, una cooperativa de transport i un centre tecnòlogic d’R+D.

Els sindicats confien que tots aquests projectes generin els màxims llocs de feina possible i han lloat la tasca dels treballadors de Cemex fins ara.

La ministra Maroto ha destacat que tots els projectes tindran el suport dels governs espanyol i balear i seran tutelats per garantir-ne la viabilitat. També ha recordat que l’objectiu a les Balears és aconseguir que la indústria representi el 9% del PIB i a Espanya el 20%.

Segueix llegint
Publicitat
Feu clic per comentar la notícia

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Són tendència